2024. április 25., csütörtök

Jól teljesítettek a kanizsai fiúk

Befejeződött az őszi idény a vajdasági utánpótlásligákban, amelyeknek őszi részét dupla fordulós tornarendszerben bonyolították le. Tavasszal minden csoport első két helyezettje a felsőházban, míg a többi csapat az alsóházban folytatja. Az U12-es fiúknál 19 csapat nevezett be a bajnokságba, a Kanizsa és a Hajduk (Beška) veretlenül jutott be a felsőházba, továbbá a Crvenka, Prigrevica, Potisje (Ada), Metaloplastika (Klenak), Mladost (Temerin) és a Dinamo (Pancsova). A lányoknál 15 csapat nevezett be a bajnokságba. A Halász József veretlenül jutott be a felsőházba, továbbá az Apatin, Mokrin, Vojvodina (Újvidék), Lehel (Muzslya), Ruma és a Dolovo.

Az U14-es korosztályban a fiúknál 24 csapat nevezett be a bajnokságba. A felsőházba a Prigrevica, Potisje, Vojvodina, Hajduk, Metaloplastika, Vrbas, Proleter (Nagybecskerek), ŽSK (Zsablya), Dinamo és a Lavovi (Palánka) jutott be, a 22 csapatos lánymezőnyből pedig a Halász József, Pančevo, Odžaci, Prigrevica, Vrbas, Sloven (Ruma), Ruma és a Jabuka.

– Az U12-es fiúcsapat várakozáson felül teljesített, miután az alapszakaszban csoportjában veretlenül szerezte meg az első helyet. A fiúk nyolc győzelmet arattak, 92:41-es gólaránnyal 16 pontot szereztek. Az U12-es lánycsapat versenyen kívül vesz részt a bajnokságban, mivel soraiban néhány idősebb korosztályú játékos is szerepel. A felkészülés során az U12-es fiúkkal Urbán Ottó, míg az lánycsapattal és az U14-es fiúcsapattal Ivković Balázs foglalkozik. A kiscsoportos foglalkozást 6 és 9 év közötti gyerekeknek tartjuk, velük heti két alkalommal Kovács Angéla és Ivković Balázs foglalkozik – foglalta össze röviden Ivković Ádám klubelnök.