2024. április 25., csütörtök

Adomány a zentai népkonyhának

A JTI tizenöt éve segít a rászorulóknak

A Japan Tobacco International 15 évvel ezelőtt vásárolta meg a zentai dohánygyárat, és ugyanennyi ideje részesíti támogatásban a Caritas zentai szervezete által működtetett népkonyhát. A japán multinacionális cég az idei esztendőben is 1,6 millió dinár összértékű élelmiszer-adományban részesítette a népkonyhát, amely ennek köszönhetően az előttünk álló időszakban 350 rendszeres felhasználó számára tud meleg ételt biztosítani. Az adományt Aleksandar Živkov, a JTI zentai dohánygyárának igazgatója adta át kedden ft. Nagy Józsefnek, a Caritas zentai képviselőjének.

Živkov napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy tisztában vannak azokkal a kihívásokkal, amelyekkel a zentai lakosság szembesülni kénytelen, s a közösség részeként működő vállalatként eltökéltek a segítségnyújtásban, főleg, hogy telente idényjellegű munkálatok sincsenek, ezért a népkonyha szolgáltatásai ebben az időszakban a legszükségesebbek.

– A Caritas számára a JTI adománya az évnek ebben az időszakában rengeteget jelent, mivel más forrásokból még ilyenkor nem érkeznek támogatások, emellett a külföldi donációk is egyre inkább elmaradnak – nyilatkozta ft. Nagy József.

A JTI és a város is nagyban támogatja a népkonyhát

A JTI és a város is nagyban támogatja a népkonyhát

Az élelmiszer-adomány átadásán jelen volt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere is, aki elmondta, hogy továbbra sem csökken a népkonyha felhasználóinak a száma, és a JTI és a zentai önkormányzat segítsége nélkül nem tudnák fenntartani, ezért az önkormányzat az elkövetkező évben is a költségvetésből több mint 2,4 millió dinárt különített el erre a célra.

Amióta Szerbiában is jelen van a JTI, több közösségfejlesztő tevékenységet is megvalósított a települések és városok fejlesztésének érdekében, amiért a közelmúltban kiérdemelte a Virtus elismerést. Zentán, ahol a japán cég dohánygyártó üzeme is van, az ő segítségükkel újították fel a színháztermet és a városi szökőkutat, részt vettek a Tisza partjának erdősítésében, a városi medence felújításában, a munkarokkantak egyesülete napközi klubhelyiségének a megalapításában, ezenkívül több japán zeneművész és irodalmár zentai vendégszereplését is megszervezték.