2024. április 26., péntek

Ösztöndíj szakmai gyakorlattal

A szabadkai Infostud Cégcsoport öt éve rendszeresen ösztöndíjpályázatot hirdet a hallgatók számára. A cégcsoport profiljából kifolyólag a Műszaki Szakfőiskola, valamint a Közgazdasági Kar hallgatói részesülhetnek ösztöndíjban, ami a pénzbeli juttatás mellett lehetővé teszi, hogy a fiatalok szakmai gyakorlaton is részt vegyenek a cégben. Az idén tizenkét hallgató részesül ösztöndíjban, ami egy éven keresztül havi harmincezer dináros pénzbeli juttatást jelent. A szerződések aláírására tegnap került sor.
A szerződések aláírásának apropóján Branimir Gajić, az Infostud igazgatója nyilatkozott a médiának.
– A Műszaki Szakfőiskolával és a Közgazdasági Karral több éve sikeresen működünk együtt. Öt évvel ezelőtt még csak két hallgatót tudtunk támogatni. Az idén rekordszámú fiatalt választottunk ki, ami azt jelenti, hogy a pályázók nagyon jó pályázatokat adtak át. Ugyanakkor abban is megerősít bennünket, hogy cégünk vonzó a fiatalok szemében, és hogy a gazdasági és az oktatási szféra közötti együttműködés jó irányba halad. Amennyiben az ösztöndíjasoknak szakmai gyakorlatra van szükségük, ezt nálunk megszerezhetik, ugyanakkor az itt töltött idő bevezetője lehet a jövőbeni még szorosabb együttműködésnek – fogalmazott Branimir Gajić, aki emellett azt is kifejtette, hogy az ösztöndíj összege ezúttal magasabb, mint a korábbi években, és azon reményének is hangot adott, hogy a jövőben is folytatni tudják a hallgatók támogatását.
A szerződések aláírása alkalmából felszólalt a Műszaki Szakfőiskola, valamint a Közgazdasági Kar képviselője is, akik megköszönték a lehetőséget.