2024. április 25., csütörtök

A magasabb színvonalú utasszállításért

Újabb három busszal gazdagodott a Subotica-trans

A szabadkai Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat az idén tizenegy autóbusszal gazdagodott. Nyolc autóbusz megérkezéséről október végén számoltunk be lapunk hasábjain, míg a város költségvetésének legutóbbi módosítása további három jármű vásárlását tette lehetővé. A három busz közül az egyiket egy promóciós körúton mutatták be. A rendezvényt követő sajtótájékoztatón a közvállalat igazgatója, valamint Szabadka polgármestere nyilatkozott a média képviselőinek.
Stevan Bakić, Szabadka polgármestere nyilatkozatában elmondta, hogy 2023 végéig a Subotica-trans teljes gépparkja megújul.
– Az idén tizenegy autóbuszt vásároltunk. Ebből három megvételét Szabadka Város idei évre vonatkozó költségvetésének a december másodikán megtartott városi képviselő-testületi ülésen jóváhagyott módosítása tette lehetővé. Ezúttal egy MAN Lion’s Coach és két Lion’s City típusú autóbuszt vásároltunk. A buszok megvételével a Subotica-trans szolgáltatásainak minőségét, valamint a közlekedésbiztonságot igyekeztünk magasabb szintre emelni a polgártársaink érdekében. Az autóbuszok kiváló állapotban vannak. A Lion’s Coach típusú járművet nagyobb relációkon, illetve a sportegyesületek fuvarozására fogják használni. A busz a legmagasabb sztenderdek szerint készült, és olyan extrákkal is ellátták, mint a kávéfőző automata, fagyasztó, vagy hűtőszekrény. A város ezzel nem fejezi be a közvállalat fejlesztését, hisz 2023-ra szeretnénk a közvállalat teljes gépparkját megújítani, és bízom abban, hogy ez sikerülni fog. A közvállalat a koronavírus miatt igen nehéz két évet tudhat maga mögött, és a járvány továbbra sem ért véget. Eddig egyetlen járatot sem szüntettünk meg, és azon dolgozunk, hogy maximálisan kielégítsük a polgártársaink igényeit – fogalmazott a polgármester.
Dejan Ljubisavljević, a Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat igazgatója felszólalásában köszönetet mondott a polgármesternek.
– Hálásak vagyunk a polgármesternek, hogy megértő volt a közvállalatunkkal szemben, és megértette, hogy milyen kihívásokkal kell szembesülünk nap mint nap. Hálásak vagyunk azért, hogy együtt dolgozhatunk a gépparkunk megújításán, hogy a polgártársainknak magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsunk. Mi elvégezzük a feladat ránk eső részét, de mindez nem valósulhatott volna meg, ha a városi büdzséből nem tudtak volna elkülöníteni plusz eszközöket. Az idén több idősebb járművet kiselejteztünk, és igyekszünk a jövőben még többet lecserélni – mondta Dejan Ljubisavljević.