2024. április 19., péntek

Korszerű és biztonságos

Befejeződtek a Cnesa felújítási munkálatai

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény megannyi eseménynek ad helyet, legyen szó akár színházi előadásról, pedagógusnapról, koncertről vagy éppen a gyermekek fellépéséről, mozizni is lehet, továbbá sok híresség megfordult már a nagyszínpadon. A biztonság elengedhetetlen ez esetben is, valamint a küllemre is hangsúlyt kell fektetni, hogy az odalátogató jól és nyugodtan érezhesse magát egy-egy előadás alkalmával. A vezetőség és a helyi önkormányzat pedig minden alkalmat megragad ahhoz, hogy az intézmény minden helyisége a modernitást és a megbízhatóságot is sugározza. A közelmúltban éppen ezért pályáztak az épület felújítására, amely most ért a végéhez, az utolsó lépés pedig a tűzvédelmi függöny megvásárlása és beszerelése volt. A hatmillió dináros beruházást a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium támogatta, a helyi önkormányzat pedig további félmillióval toldotta meg. A felújított, szemnek is kellemes látványt nyújtó nagytermet Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere is megtekintette, aki a helyszínen elmondta, hogy a 2021-es év a Cnesa évének is nevezhető.

Új tűzvédelmi függöny a Cnesában

Új tűzvédelmi függöny a Cnesában

– Ebben az évben nagyon sok olyan pályázat valósulhatott meg ebben az épületben, ami főleg a belső tér felújítására vonatkozott. A hangosítás, a fénytechnika és a pince felújítása is ide tartozott, az utolsó lépés pedig a most felszerelt tűzvédelmi eszköz, mely nagyban segíti az épület teljes biztonságosságát. Az önkormányzat a pályázathoz szükséges önrészt biztosította, mintegy félmillió dinár értékben. Nagyon örülök, hogy a minisztérium nagy támogatást adott, és úgy tűnik, ez az együttműködés folytatódhat, ami azt jelenti, hogy az intézményünk megfelelően teljesít ötletek, új projektek terén is – fejezte ki elégedettségét a polgármester.

Az intézmény igazgatója, Sarnyai Károly köszönetét és örömét fejezte ki, hogy intézményük a kor elvárásainak megfelelően működhet a támogatásoknak is köszönhetően. Elmondta, hogy a korábbi, ún. vasfüggöny egyidős volt az épülettel, mára már megérett a cserére.

– A Művelődési és a Tájékoztatási Minisztériumnak és az önkormányzatnak köszönhetően szerelhettük le a régi, elavult vasfüggönyt, és korszerű vászon tűzvédelmi függöny került a helyére, továbbá a tűzjelző és riasztóberendezések. Ezek teljes mértékben védetté teszik az épületet. Míg a tavalyi beruházások a kényelmet, a mostaniak a teljes biztonságot szolgálják. A városok a fókuszban pályázatnak köszönhetően most ezt is sikerült megvalósítanunk – mondta Sarnyai Károly.