2024. április 19., péntek

Segíteni öröm

Jótékonysági vásárokat tartottak a magyarcsernyei községben

Magyarcsernye község jótékonykodó csapata, a Zrak svetlosti a hétvégén tartotta meg utolsó, idei, jótékonysági vásárát azon gyermekek számára, akik betegek, és pénzügyi segítségre van szükségük a kezelésük, gyógyulásuk érdekében. A karácsonyi ünnepkört kihasználva a kínálat leginkább az ünnepi dekorációkból, kopogtatókból, asztaldíszekből, tartós süteményekből, egyéb ajándéktárgyakból, könyvekből, játékokból állt.

Ezen a vasárnapon Aleksandrovón a nagybecskereki, 2019-ben született Vukašin Đurin számára gyűjtöttek. Az édesanya problémamentes terhességét komplikált szülés követte. Fulladás, légmell, distressz szindróma és harmadfokú agyvérzés lépett fel a gyermeknél, ami nem maradt következmények nélkül: sokféle betegséggel küzd, de a legtöbb problémát a cerebrális parézis és az epilepszia okozza. Szülei két hónapos korától az újvidéki Vajdasági Gyermek- és Ifjúsági Egészségvédelmi Intézetbe, majd magánközpontokba vitték test-, gyógypedagógiai és logopédiai kezelésekre. Vukašin Đurin nem tudja teljesen irányítani a fejét, nem ül, nem mászik, nem jár, nem használja a kezét és nem beszél. A szülők, ameddig csak lehetőségeik megengedték, maguk finanszírozták a felmerülő költségeket, de készleteik kimerültek, és minden segítségért hálásak. Aki még szeretne vagy tud Vukašinon segíteni, az megteheti: üzenetet küldhet a 3030-as SMS-számra a 975-ös kóddal, a hozzá tartozó számlaszámok pedig:

Dinárszámla: 160-6000000844019-80
Deviza folyószámla: 160600000084404211
IBAN: RS35160600000084404211
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Az aleksandrovói jótékonysági vásáron 52.122 dinár gyűlt össze, mesélte Kéri Katarina, a Zrak svetlosti tagja, aki nagyon hálás az emberek segítségéért.

– Mindenkinek, aki bármilyen formában segített, szeretném megköszönni. Azoknak, akik az eladásra kínált termékek készítésében vettek részt, a magánszemélyeknek, az iskolásoknak, az óvodásoknak, valamint szüleiknek, tanáraiknak, tanítóiknak, ők mind az öt helyszínen képviseltették magukat. Azoknak is köszönjük, akik az értékesítésben vettek részt, és a vevőknek, akik eljöttek, hogy segítsenek a gyermekeken.