2024. április 16., kedd

Ünnepségek és büntetések

A nagykikindai körzetben folyamatos a Covid-ellenőrök munkája

Az észak-bánáti közigazgatási terület vezetője, Milivoj Linjački hétfőn szervezte meg szokásos ülését a terület inspekciós szolgálatainak és Covid-ellenőreinek a vezetőivel. Témájuk a karácsonyi, hosszú hétvégén megszervezett, ünnepi rendezvényeken kirótt büntetések, valamint az újévi ünnepségek ellenőrzéseinek megtervezése volt. Az ülés után Milivoj Linjački elmondta:

– A Covid-ellenőrök az elmúlt hét folyamán 757 rendezvényt, vendéglátóhelyet ellenőriztek, méghozzá: 571-et Nagykikindán, 81-et Magyarkanizsán, 35-öt Zentán, 27-et Adán, 21-et Törökkanizsán és 22-őt Csókán. A járványügyi helyzet Észak-Bánát területén folyamatosan javul, egyre kevesebb a beteg. Kapcsolatunk folyamatos a Nagykikindai Közegészségügyi Intézettel, így tudjuk, hogy jelen pillanatban Nagykikinda községben 120, Magyarkanizsa községben 45, Zenta községben 53, Ada községben 50, Csóka községben 24, valamint Törökkanizsa községében 34 beteg bizonyítottan koronavírusos – ismertette az adatokat a területi elnök.

Az elnök beszámolójában a büntetésekre is kitért: – Nagykikindán az elmúlt hétvégén két szabálysértés tényét jegyzőkönyvezték a védőmaszk használatának elmulasztása miatt. Az egyik esetben egy vendéglátóipari dolgozó, a másik esetben pedig egy vendég mulasztotta el a maszkviselést. Őket fejenként 5000 dinárral büntetik meg. Kiróttunk még egy 30.000 dináros büntetést is az egyik intézmény számára, ugyanis az ott dolgozó Covid-ellenőrök nem végezték megfelelően a munkájukat – számolt be Milivoj Linjački.