2024. április 16., kedd

Jövőre még több pénz a média fejlesztésére

A sajtó és egyházak képviselőit fogadták tegnap a tartományi kormány épületében

Cikkünkhöz GALÉRIA is tartozik.

A tartományi kormány épületében a tömegtájékoztatási eszközök, valamint az egyházak képviselőinek az év folyamán végzett, kitartó munkáját köszönték meg. A vendégeket Dragana Milošević tartományi művelődési, tömegtájékoztatási és vallási közösségi titkár fogadta, az ünnepélyes keretek között megtartott, mély hagyományra visszatekintő eseményen.

(Dávid Csilla felvétele)

(Dávid Csilla felvétele)

Az értékelés alkalmával a titkár elégedettségének adott hangot a jelenlévő média és egyházi személyek irányában kialakított együttműködés vonatkozásában. Elmondása szerint ismét egy igen nehéz évet tudhat mindenki maga mögött, amely közel sem lehetett volna ennyire sikeres a kölcsönös támogatás és a jó munkamorál nélkül. Milošević arra is emlékeztette a jelenlévőket, hogy a tartományi támogatás a kisebbségi sajtóorgánumok számára fokozatosan növekedett az elmúlt években.

– Vajdaság területén 22 lap jelenik meg, 8 kisebbségi nyelven. 2016-ban összesen 264 millió dináros támogatást kaptak, ez az összeg jövőre már 390 millióra növekszik, az összesen 460 millió dináros, tájékoztatási eszközök támogatására szánt költségvetésben. Az eszközök a média számára tehát csaknem 130 millió dinárral növekednek 2022-ben – jelentette be a tartományi titkár.

(Dávid Csilla felvétele)

(Dávid Csilla felvétele)

Dragana Milošević azt is elmondta, hogy tekintettel az elmúlt évek nehézségeire, a sajtó dolgozóinak erejét és kitartását dicséret illeti, mert a legnehezebb helyzetekben is kint voltak a terepen, tudósítottak, végezték a munkájukat a tőlük telhető legjobb módon.

– Jövőre ismét egy kihívásokkal teli év áll előttünk, továbbra is számítunk a jó partneri viszonyokra. Számítunk erre még akkor is, ha a média arra kényszerül, hogy kritizálja munkánkat. Ez a kritika számunkra mindig útmutatóként szolgál, rámutat, hogy mi mindenen kell javítanunk ahhoz, hogy egy szebb, közös jövő felé tartsunk – mondta a tartományi titkár.