2024. április 24., szerda

Százezer dinár a második és harmadik gyermek után

Január 1-től a második vagy a harmadik gyermek születése után a szülők 100 ezer dináros egyszeri támogatást kapnak az államtól – írja a B92 hírportál.

Ezt a döntést a munkaügyi, szociális kérdésekért, társadalmi bekapcsolódásért és szegénység csökkentéséért felelős bizottság ülésén hozták meg.

Ratko Dmitrović családügyi miniszter a parlamenti ülésen ma elfogadta azt a módosítást, amely rögzíti ezt a kérdést. A módosítási javaslatot Aleksandar Martinović, az Aleksandar Vučić – A gyermekeinkért elnevezésű frakciócsoport vezetője nyújtotta be.

– Aleksandar Vučić államfő javaslatára újra egyeztettünk és átvizsgáltuk a költségvetést valamint az elvárásokat, és arra a megállapításra jutottunk, hogy ez a tervezet anyagilag kivitelezhető, ezért egyértelműen támogatom a módosítási javaslatot – mondta Dmitrović.

Milanka Jevtović Vukojičić, a Szerb Haladó Párt parlamenti képviselője a Tanjug hírügynökségnek elmondta, hogy kettes ikrek után 400 ezer, míg hármas ikreket követően 500 ezer dináros egyszeri támogatásra számíthatnak a családok.