2024. április 19., péntek

A gazdaság számára nem drágul meg az áram

A kormány mai ülésén meghozta döntését, miszerint a villanyáram nem fog megdrágulni a vállalatok számára – írja a Blic hírportál.
Az ülésen elfogadták azt a rendeletet, miszerint javasolják a Szerbiai Villanygazdaságnak, hogy a kereskedelmi piacon az elektromos energia vásárlóinak a szolgáltatásra vonatkozó szerződéseket megawattóránkénti 75 eurós egységes áron írja alá június 30-i határidővel.
Emellett azt is javasolják, hogy a kereskedelmi piacon az elektromos energia vásárlóinak, akik az említettnél nagyobb összegű szerződést kötöttek, egy másik szerződést ajánljanak ugyanazon feltételek mellett, január 1-jével kezdődően.
Amennyiben a kereskedelmi piacon az elektromos energia vásárlóinak június 30-i határidőn belül lejár a szerződésük, a kormány azt javasolja a vállalatnak, hogy megawattóránkénti 75 eurós egységes áron június 30-i határidővel kössön újabb szerződést.
A tartalék ellátást is belefoglalták a rendeletbe, miszerint azon fogyasztóknak, akiknek nincs joguk a biztosított áramellátásra, a kormány javasolja, hogy a vállalat a tartalék ellátást január 1-től megawattóránkénti 97,50 eurós áron lássa el.