2024. március 28., csütörtök

EKG-berendezés került a fa alá

A jótékonysági futásból összejött pénz felét a zentai kórház kapta

December 19-én jótékonysági karácsonyi futást szervezett a zentai Tiszavirág Kajakklub, amelyben 119.600 dinárt sikerült összegyűjteniük. Ebből 59.800 dinár a Reménysugár Alapítvány számlájára került és ugyanennyi jutott a Zentai Közkórháznak is. Ennek a támogatásnak köszönhetően a zentai kórház egy új EKG-géppel gazdagodott.

A fontos műszert ünnepélyesen kedd délelőtt adták át a kajakklub képviselői Dr. Csáki Beátának, a Zentai Közkórház igazgatójának, aki köszönetét fejezte ki a kajakklubnak a támogatásért és kiemelte, hogy ez nem az első alakalom, amikor az ünnepek környékén a kajakosok segítettek a gyermekosztálynak.

– A jótékonysági futásból összejött pénz az EKG-gép árának a kétharmadát fedezte, ami hatalmas segítséget jelent a kórháznak. Óriási öröm ez számunkra, hiszen a gyermekosztály már régóta vágyott egy modernebb berendezésre. Arra buzdítom a fiatalokat, hogy csatlakozzanak a klub kezdeményezéseihez és a munkájához, hiszen a sport fontos az egészségük számára, valamint remek csapatépítő is – fogalmazott az igazgatónő.

A Tiszavirág Kajakklub évek óta szervez jótékonysági akciókat, és rengeteg beteg gyermek arcára csalt már mosolyt. Fehér Csaba, a klub vezetőedzője elmondta:

– A zentai kórháznak ajánlottuk fel a pénzt és ők döntötték el, mire van szükségük, így esett a választás az EKG-gépre. Számunkra az a legfontosabb, hogy támogassuk a közösségünket, ezért is szerveztük meg első alkalommal ezt a jótékonysági futást, amelyen mintegy 250-en vettek részt, és teljesítették azt a jelképes távot, amit kijelöltünk – mesélte az edző.