2024. április 20., szombat

Korcsolyázás ünnepi hangulatban

A három ideiglenes jégpálya január végéig várja a látogatókat

Három új ideiglenes jégpályával gazdagodott Szabadka, melyeket Bajmokon, Újzsedniken és a Harcosok sorakozója lakótelepen állított fel az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat. A külvárosi településekre került montázspályákat béreli, míg a városban találhatót megvásárolta a város. A beruházás összértéke 14,5 millió dinárt tett ki. Arról, hogy kik és hogyan használhatják a pályákat, Relja Kovač, a közvállalat illetékese válaszolt lapunknak.

– A jégpályákat a múlt hét óta január 30-ig használhatják a kicsik és nagyok mindennap 9 órától 21 óráig. A látogatók ingyenesen kölcsönözhetnek korcsolyákat, amelyeket természetesen fertőtlenítünk a használatuk után. A bajmoki és az újzsedniki pályákra 60–60, a Harcosok sorakozója lakótelepen felállítottba pedig 120 személy fér el egyszerre – részletezte a közvállalat munkatársa.

Mint mondta, a közvállalat és a város tervei között szerepel, hogy a két bérbe vett pályát is megvásárolják, ugyanis ezek felállítására a lakosság részéről csak pozitív visszajelzések érkeztek. Hogy még hangulatosabbá tegyék a korcsolyázás örömét, a montázspályák mellé a Winterfest kiállítóinak egy része is helyet kapott, így forralt bort és kürtőskalácsot is vásárolhatnak a látogatók.