2024. április 25., csütörtök

Az ünnep és az összetartozás fontossága

Karácsonyköszöntő műsor az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben

„Az életünket átszövő egyéb ünnepek során, így például születésnapok, névnapok alkalmával, a szeretet megnyilvánulása szűkebb körű, míg karácsonykor a világon jóformán mindenki ünnepel, és szeretetét sokfelé szórja szét, sokaknak adja át, így az egész földkerekséget áthatja az ünnep. A szeretet ünnepe összeköt minket világszerte, az emberszeretet pedig egy olyan nélkülözhetetlen tulajdonság, ami elengedhetetlen." – köszöntötte a műsorvezető a jelenlévőket az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör hagyományos karácsonyköszöntő műsorán, amelyet vasárnap tartottak meg.

A műsor folyamán színpadra léptek a Kenderkóc, a Csibész és a Kisbekecs tánccsoportok, a Csicsóka, a Petrence és a Kiscimbora táncegyüttesek, a Dúdoló énekcsoport, a Botra férfikórus, a Szelence énekegyüttes, valamint a kultúrkör társas- és modern tánccsoportjainak négy korosztálya.
– Tavaly sajnos tombolt a járvány, így nem tudtuk megszervezni karácsonyköszöntő műsorunkat, az idén azonban sikerült.

Betartva a járványügyi intézkedéseket, fél nézőtérrel, mintegy száznyolc érdeklődővel szerveztük meg a rendezvényt három részben, tehát több mint ötszáz vendégünk volt. A mintegy másfél órás műsorban egyesületünk apraja-nagyja fellépett, külön erre az alkalomra készített produkcióval, amely még jobban megerősítette a jelenlévőkkel az ünnep és az összetartozás fontosságát – mondta Ricz Róbert, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör elnöke.


A rendezvényt a budapesti Nemzeti Kulturális Alap és az óbecsei önkormányzat támogatta.