2024. április 25., csütörtök

Január elsejétől ismét lehet igényelni az üdülési utalványokat

Már hét éve segíti a szerb kormány a belföldi turizmus fejlődését a polgárok számára kibocsátott üdülési utalványokkal. Mindig is nagy érdeklődés volt irántuk, legfőképpen az utóbbi két évben, amikor akár pár óra alatt is elkapkodták őket.

A polgárok a jövő évben is számíthatnak az utalványokra. Január elsejétől újabb 100.000 utalvány igénylésére nyújtanak lehetőséget Szerbiában. Ezek értéke egyenként ötezer dinár, és a jövő év november 20-áig lehet felhasználni őket. Az országban 1200 szálláshely közül választhatnak a polgárok, ahol az utalványok segítségével csökkenthetik a költségeiket.

Jelena Milenković Orlić idegenforgalmi segédminiszter elmondta, hogy évről évre növekszik azoknak a vendéglátóhelyeknek a száma, amelyek regisztrálnak az üdülési utalványokat elfogadó szálláshelyek rendszerében.

Egyébként az utalványokat minden egyetemista és nyugdíjas is igényelheti, valamint azok a munkahellyel rendelkező személyek, akiknek a keresete nem haladja meg 70.000 dinárt.

Igénylésükhöz már rendelkeznünk kell a szálláshely lefoglalását igazoló bizonylattal. Emellett a nyugdíjasoknak fel kell mutatniuk a legutóbbi járandóságukat igazoló iratot, a foglalkoztatottaknak a fizetésükről szóló igazolást, az egyetemistáknak pedig a beiratkozásukat igazoló dokumentumot.

Ezekkel az iratokkal az utalványokra vonatkozó kérelmeket személyesen lehet benyújtani a Postán.

Az üdülési utalványok a vállalkozások számára is fontosak, a szálláshelyek tulajdonosai azt mondják, hogy általuk feltöltötték a szabad helyeik számát, és az idényt is sikerült meghosszabítaniuk – közli a Szerbiai RTV.