2024. április 26., péntek

Fuss és sétálj a rászoruló gyerekekért!

Csatlakozzon a virtuális jótékonysági futóeseményhez Szilveszter napján!

Az anyaországi Egy Vérből Vagyunk Alapítvány december 31-én, Szilveszter napján virtuális jótékonysági futóeseményt tart Fuss pont most! elnevezéssel a világ bármely pontján. Lajkó Szilvia, a program vajdasági főkoordinátora elmondta, hogy a segítő szándékú embereknek nincs más dolguk, mindössze annyi, hogy regisztrálnak az esemény Facebook-oldalán, az alapítvány pedig a jótékonysági eseményen összegyűjti azokat a kilométereket, amelyeket az év utolsó napjának 24 órájában bárki, bárhol megtesz, futva, kocogva, sétálva. Végezetül az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány szponzorok segítségével minden megtett kilométer után 100 forintot fordít arra, hogy edzőcipőt vásároljon a nehéz sorsú gyermekek számára.

– Három délvidéki Lurkóház 60 gyermeke lesz az idei jótékonysági futás első kedvezményezettje, és az első sportcipők az ő lábukra kerülnek. A virtuális jótékonysági futóeseményen való részvétellel örömet tudunk szerezni, és ezért szeretnénk megmozdítani az egész Vajdaságot. Mozduljunk meg magunkért, mozduljunk meg egymásért, ezekért a gyerekekért! Mindenkit erre biztatok, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a jótékonysági rendezvényen. Az esemény nyitott, bárki csatlakozhat hozzánk, és örömmel fogadjuk, csak előtte mindenképpen regisztráljanak. A vállalást nem kell bizonyítani, mindenkiben megbízunk. Nem kell feltölteni semmiféle igazolást, viszont aki aznap szeretne magáról képet vagy szelfit készíteni, azt örömmel fogadjuk az esemény Facebook-oldalán – nyilatkozta Lajkó Szilvia

Kiemelte, hogy a Fuss pont most! jótékonysági esemény keretében Adán közös sétára invitál minden jótékonykodni kívánó résztvevőt a Cseh Károly Általános Iskola, a Bartók Béla Zeneiskola, a Műszaki Iskola, valamint a Vadvirág Hagyományápoló Kör és az Aranykapu Művelődési Egyesület, a Homeland Ada projektmegvalósító csapata és az Ifix civil szervezet. A közös sétára 9 órakor indulnak a központi iskolaépület főbejárata elől. Az adai Műszaki Iskola Diákparlamentje pedig az év utolsó napján 10 órától várja a futókat a középiskolánál, hogy közösen gyűjtsék a kilométereket. Lajkó Szilvia elmondta, hogy szeretnének példát mutatni az összefogással, amivel mindenkit arra biztatnak Vajdaság-szerte, hogy vegyenek részt a rendezvényen, és szervezzenek közös programot, mert együtt könnyebb lesz, remélhetőleg hamarabb és többen csatlakoznak majd a megmozduláshoz.