2024. április 19., péntek

Ünnepeljen a Pannon RTV-vel!

Filmek, koncertek, kabaré, nyereményjáték, zenei összeállítások, kívánságműsor és megannyi érdekesség várja a televízió nézőit és a rádió hallgatóit

Filmek, koncertek, kabaré, nyereményjáték, zenei összeállítások, kívánságműsor és megannyi érdekesség várja a televízió nézőit és a rádió hallgatóit
A Pannon Alapítványhoz tartozó médiák az idei ünnepek alatt is színes, szórakoztató műsorsémával várják a televízió nézőit és a rádiók hallgatóit. A munka a médiákban dolgozóknak ekkor sem áll le, a csapatok az év ezen szakaszában is azon dolgoznak, hogy időben tájékoztassák a műsorok követőit, és örömöt szerezzenek nekik. A programok részleteiről a médiaház illetékesei nyilatkoztak lapunknak.

Maráci Barabás Mónika, a Pannon TV speciális műsorok fő- és felelős szerkesztője elmondta, minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő műsort.
– Nagyon színes, gazdag, tartalmas műsorra készültünk az ünnepekre. Talán ilyenkor több idő jut a tévénézésre, mi pedig megpróbáltuk összefoglalni mindazokat az eseményeket, melyek az év során történtek. A rögzített felvételeinkből válogattunk, emellett gazdag lesz a filmkínálatunk is. A filmeket már ősz óta láthatják a nézők, viszont a legjobbakat meghagytuk az ünnepekre. Külön kiemelt figyelmet szentelünk a gyerekeknek, láthatják az Erdő kapitányát, illetve a reggeli órákban rövid, nekik szóló egyveleget láthatnak. Nagyon sok koncerttel készültünk, melyek között vannak vásárolt külföldi produkcióik, illetve saját, vajdasági felvételek is. Szilveszterkor kihagyhatatlanok a kabaréjelenetek, ami tavaly nagyon jó fogadtatásra talált. Elsején a szokásos évértékelő lesz. A legjobb Szubjektív, Közelkép műsorokat megismételjük – osztotta meg velünk Maráci Barabás Mónika.

A Pannon TV-n pénteken 18 órától a Levél Istenhez című magyar kisjátékfilm kerül a képernyőre, 18.35-től a Melyiket a kilenc közül? című játékfilmet tekinthetik meg a nézők. Pénteken 21 órától a Hector a boldogság nyomában című vígjáték látható. Szombaton 15.30-tól Az erdő kapitánya magyar rajzfilmet vetítik, 20.45-től a Hab romantikus komédia várja a nézőket. A Párizs még várhat című vígjáték vasárnap 20.45-kor kerül adásba.
Bálint Csaba, a Pannon Televízió fő- és felelős szerkesztője azt nyilatkozta, hogy a legapróbb rendezvényeken is igyekeznek részt venni és híradós bejátszásokat készíteni, hisz a helyi eseményeken történteket szeretik a leginkább visszanézni a résztvevők és mások is. Az ünnepi időszakban többek között ezek válogatása is látható majd.

Bálint Csaba

Bálint Csaba

– Ki kell emelni azt, hogy továbbra is erős tájékoztató műsorokkal fogunk jelentkezni egészen január 17-ig, a közkedvelt Közügyek hírháttér műsorunk pihenőre megy. Igyekszünk a közkedveltebb műsorainkat, például a Közelképet és a Szubjektívet heti három alkalommal továbbvinni. Igyekeztünk az elmúlt időszakban szegénysorsú családokhoz is eljutni és a híradó által tudósítani róluk. Kiválasztottuk 2021 legérdekesebb pillanatait és 20–30–40 tudósítását, melyek időszakonként megjelennek a Pannon TV-ben. Szombaton 10 órától szentmisét közvetítünk a kelebiai templomból – részletezte a főszerkesztő.

Soós Georgina, a Pannon Rádió fő- és felelős szerkesztője elmondta, a rádióban már csütörtökön kezdetét vette az ünnepi hangulat, majd az előttünk álló napok műsorsémáját ismertette.

Sós Georgina*

Sós Georgina*

– Pénteken 8-tól 14-ig a Presszó hallható, azzal, hogy most ebben az időszakban nagyon sok ajándékunk van, a marketing osztályunk közreműködésének köszönhetően. Értékes nyeremények várnak a hallgatókra, porszívó, kávéfőzőgép, több ezer dináros vásárlási utalvány, fürdőbelépő kerül kisorsolásra. Ezek egyrészt a Presszó Facebook-oldalán másrészt SMS játék formájában lesznek megszervezve, egész héten újévig naponta akár két-három alkalommal lesz sorsolás. Pénteken egy külön műsorunk lesz, amit a gyereknek szánunk és ezt Lajkó Anett szerkeszti. Gyerekek mondanak verseket, mesélnek, gyerekszájas beszólások szerepelnek benne. Lesznek benne még Rutkai Bori-dalok, karácsonyi dalok, illetve rajzfilmslágerek is. 16-tól 20-ig van a Csillaghullás műsorunk. Másnap délelőtt a KultCafé műsor ünnepi és évzáró műsorát hallhatják a hallgatók, illetve délután is szinte folyamatosan csak karácsonyi dalokat sugárzunk. 26-án a Best of Reggeli lesz hallható, ami a legjobb karácsonyos témákat foglalja össze. Rengeteg ajándék és játék várja a hallgatókat 31-én, az esti órákban pedig házibulit biztosítunk. 18-tól 22-ig lesz egy toplista, melyben 2021 legnagyobb slágereit közvetítjük. Este 10-től éjfélig egy ilyen óriási megamixet hallgathatnak az érdeklődők, amit Boros Alen készít. Éjféltől hajnali kettőig szintén az ő mixei lesznek hallhatók, a 90-es évek retrózenéivel. Január elsején kilenctől délig a reggelisek nagy évértékelője hallható négy műsorvezetővel, akik végigveszik az év legfontosabb eseményeit, értékelik és elmondják a véleményüket mindenről, valamint kicsit a magánéletükről is beszámolnak – mesélte Soós Georgina.

Dedić Szuzana

Dedić Szuzana

Dedić Szuzana, a Szabadkai Magyar Rádió fő- és felelős szerkesztőjétől megtudtuk, hogy a rádió péntek reggel a hagyományos egyházaink püspökeinek üzenetével kezdi az alkalmi műsorát.

– Pénteken délután a legszebb magyar karácsonyi felvételekkel hangolódhatnak az ünnepre a hallgatók, majd a gyerekek betlehemi játékkal kopogtatnak mindenki otthonába. Este pedig mesedrámákkal házalnak közkedvelt vajdasági művészek. Szombaton 10 órától misét közvetítünk a kelebiai templomból, délután pedig a Muzsikál a mozi elhozza a karácsonyi filmek legszebb dalait, majd az Életjel alkalmi műsorával, este pedig a legnagyobb csillagok legszebb dalaival kedveskedünk, megidézve a régi idők hangulatát. Vasárnap a Kívánságműsorral kívánunk mindenkinek áldott ünnepet Búzás Zsuzsanna vezetésével. Pezsgőzés és józanodás idén szilveszterkor is lesz a Szabadkai Magyar Rádióban. December 31-én, azaz pénteken már 14 órától szalonspicces állapotba kerülhetnek. Az egyik legnagyobb magyar színművész, Koltai Róbert, egy megható történettel segít ebben. 16 órától Kiss János azaz Manó társaságában hangolódhatnak a szilveszterre. Éjféltől pedig a Csárdáskirálynő örökbecsű dallamaira koccintunk. A január elsejei józanodásról pedig a Slágergyár gondoskodik – részletezte a főszerkesztő.

Fehérvári Csongor

Fehérvári Csongor

Fehérvári Csongor, a Pannon RTV honlapjának fő- és felelős szerkesztője elmondta, a hírek közzétételében nincs megállás az ünnepek ideje alatt sem.
– A weboldalon minden ugyanúgy működik az év 365 napján, azon dolgozunk, hogy a hírek minél előbb eljussanak az emberekhez. Folyamatos ügyelet van, ugyanakkor megpróbálunk kicsit visszavenni a tempóból úgy, hogy közben a legfontosabb hírek mégis a www.pannonrtv.com-on jelenjenek meg először – nyilatkozta a honlap főszerkesztője.

Agárdi Gábor

Agárdi Gábor, a Pannon RTV igazgatóhelyettese az elmúlt időszakról számolt be, és azt is elárulta, milyen új műsorokra számíthatnak a televízió nézői.
– A járvány miatt szinte napi vagy heti rendszerességgel kellett változtatnunk a beosztásokat. A járványügyi szabályokat mindig betartottuk: nem fogadtunk élőben vendégeket, kivéve a Közügyek műsorban, de ott is csökkentettük a vendégek számát, a másfél órás műsort pedig egyórásra szűkítettük. A rádióban is főként telefonon kapcsoltuk a szereplőket. Nagy erőbedobással dolgoztunk, a rendezvényeket megpróbáltuk lekövetni, hiszen így tudtuk azokat eljuttatni a nézők otthonába. A visszajelzések azt mutatják, bevált, hogy az esti sávot kicsit megerősítettük a szórakoztatás szintjén. Ez azt jelenti, hogy továbbra is igyekszünk olyan külföldi filmeket, sikerfilmeket vásárolni, mint amilyen A francia szvit, a Párizs még várhat, a Janis Joplin életéről szóló dokumentumfilm, a Beatles karrierjét és életét bemutató alkotás. Most egy olyan filmes csomagot szereztünk be, amelyek nemzetközileg elismertek és ismertek. Itt vannak olyan filmek, amelynek Johnny Depp vagy Morgan Freeman a főszereplője, és ezekből válogattunk az ünnepek alatt is. Próbálunk hasonló tartalmakat bevonni, illetve saját produkciókat is készítünk. Egy főzőműsorra is lehet majd számítani – osztotta meg Agárdi Gábor.