2024. április 24., szerda

A törökkanizsai gimnáziumba látogatott Szakállas Zsolt

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi, Nemzeti Közösségi Titkárságnál sikeresen pályázott a törökkanizsai  Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskola az épület földszintjén a vizesblokkok felújítására. Az 1,3 millió dinár értékű munkálatok befejezése alkalmából Szakállas Zsolt, a tartományi kormány alelnöke, tartományi oktatási titkár csütörtökön ellátogatott az iskolába. Itt Újhelyi Nándorral, a községi képviselő-testület elnökével, Jerasz Anikóval, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnökével, Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettessel és Fekete Angélával, a Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskola igazgatójával megtekintették az elkészült munkálatokat.

Mint Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár elmondta, áttekintették, milyen beruházásokra lenne szükség még a jövőben az oktatási intézményben, például a második emeleti vizesblokkok felújítására. Valamint szó volt arról is, milyen szakokat lehetne még magyar és szerb nyelven nyitni a gimnáziumban és szakiskolában.

Fekete Angéla igazgató azt emelte ki, hogy a munkálatok a vizesblokkok teljes körű rekonstrukcióját felölelték, hisz többek között a vízvezeték-csöveket is ki kellett cserélni, higiénikusabb körülmények teremtődtek. Nagyon fontos számukra, hogy megfelelőek legyenek a körülmények az ide járódiákok számára.