2024. április 18., csütörtök

Kis közösség, Nagy karácsony

Karácsonyi ünnepséget tartottak Keviben

Alkalmi műsorral ünnepelték meg a közelgő ünnepeket Keviben. A faluban már hagyománnyá vált a karácsonyi ünnepség, amelyet az idén Nagy karácsony elnevezéssel tartottak meg szerda este.
Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke elmondta, hogy az idén is felléptek a helyi óvodások és a kisiskolások, emellett az egyesületen belül működő csoportok is, mint pl. a Bazsarózsa asszonykórus, Jóbarátok tamburazenekar, vagy pedig a Szélforgók fiatalok csoportja. Ebben az évben egy különlegességgel is kedveztek az egybegyűlteknek: a szülői közösség alkotta bábcsoport a Mikulás kesztyűje c. mesét mutatta be, amelyet Kopasz Ildikó óvónő rendezett.
Az ünnepi műsort követően ajándékokkal lepték meg a gyermekeket. A cipős doboz csomagokat a Baptista Szeretetszolgálat biztosította, és Nyúl Zoltánék jutatták el a falu legkisebbjeinek.
A Móra István Művelődési Egyesület egész éves munkáját a magyarországi Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., valamint a Magyar Nemzeti Tanács, Zenta Község Önkormányzata és a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ támogatta.