2024. április 16., kedd
KÉZILABDA

Ismét több száz játékos a Mikulás-kupán

Adán tizenegy szerbiai, magyarországi és vajdasági egyesület fiataljai vettek részt a nemzetközi korosztályos fiútornán

A Potisje-Pletex Férfi Kézilabdaklub december 17-én és 18-án rendezte meg Adán és Moholon a 17. Mikulás-kupát. A kétnapos tornán 11 magyarországi, szerbiai és vajdasági egyesület több mint kétszáz utánpótláskorú fiú kézilabdázója lépett pályára három helyszínen 16 csapattal a nagypályás kézilabdában, illetve a további száz kisgyerek minikézilabdát játszott. Az U12-es, az U13-as és az U16-os korosztályhoz tartozó fiúk a nagypályás kézilabdát pénteken és szombaton az adai és a moholi sportcsarnokban játszották, a minikézilabdát pedig szombaton Adán az általános iskola tornatermében bonyolították le. Tóbiás József, a Potisje-Pletex elnöke elmondta, hogy az idén ismét sikerült megszervezni a nemzetközi kupát, amely az elmúlt több mint másfél évtized alatt csak tavaly maradt el a járványhelyzet miatt, de bízik benne, hogy jövőre már ismét háromnapos lesz a megmérettetés. Kiemelte, a Mikulás-kupa lényege a kézilabdázás, a sportág népszerűsítése és a barátkozás a játékosok és a sportvezetők, edzők között. Hangsúlyozta, annak ellenére, hogy a járványhelyzet miatt több külföldi csapat nem tudott részt venni a kupán, nagyon színvonalas mezőny alakult ki. Különösen az U13-as korosztályban, amelyben a csapatok bármelyike az országos bajnoki címért is játszhatna.

A kupa végeredménye – U12-es korosztály: 1. Metaloplastika (Šabac), 2. Crvenka (Cservenka), 3. Kanizsa (Magyarkanizsa), 4. Potisje-Pletex (Ada), 5. Spartacus (Szabadka). U13-as k.: 1. Metaloplastika (Šabac), 2. Pick-Szeged (Magyarország), 3. Smederevo, 4. Potije-Pletex, 5. Orosháza (Magyarország), 6. Studenstki Grad (Belgrád). U16-os k.: 1. Crvenka, 2. Smederevo, 3. Potisje-Pletex, 4. Sloga (Kraljevo), 5. Mladost (Niš).

A legjobb kapusok: Aleksandar Jekić (Metaloplastika), Oltványi Levente (Pick-Szeged), Tóth Mélykúti Dávid (Potisje-Pletex). A legeredményesebb góllövők: Jakov Kovačević (Crvenka), Nikola Milosavljević (Smederevo), Vanja Mirković (Smederevo). A legjobb játékosok: Pavle Popović (Metaloplastika), Vukašin Milovanović (Metaloplastika), Marko Kragulj (Crvenka).