2024. április 19., péntek

Holnap is csak a Magyarországról való kilépésre használható a röszkei közúti határátkelőhely

A kilépés gyorsításáért, csütörtökhöz hasonlóan, pénteken is csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet, a belépő forgalom szünetel, de az autópálya-átkelőn folyamatos a beléptetés – közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.

A dinamikusan megnövekedett forgalom gördülékenyebb kezeléséért pénteken 7-től 19 óráig csak a Magyarországról kilépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy növelje a kilépő forgalmi sávok számát, és így csökkentse a várakozási időt Röszkén. A Magyarországra belépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják.

Az utazók a gyorsabb határátlépésért Szerbia felé választhatják a tompai és a hercegszántói átkelőket is, amelyek 24 órás nyitvatartással működnek. Emellett a bácsalmási, bácsszentgyörgyi, tiszaszigeti, kübekházi közúti átkelőket is használhatják, ahol 7-től 19 óráig léphetnek át, illetve az ásotthalmi közúti határátkelőhelyet, amely 7-től 22 óráig fogadja az utasokat.

Csongrád-Csanád megye nyolc határátkelőhelyén csütörtökön a teljes kiléptetőkapacitást is meghaladva dolgoznak az útlevélkezelők az ünnepi időszakban megnövekedett forgalom lebonyolításán. A röszkei közúti határátkelőhely összes sávját, illetve a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely belépősávjaiból is hármat a kilépők használnak. Ezzel jelenleg a szerb és a román határszakaszon is 18-18 sávon halad a kilépő forgalom az országból Csongrád-Csanád megyében. A cél, hogy mindenki a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban elérhesse úti célját.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.