2024. április 25., csütörtök

A közép-bánáti elsősök is megkapták a 10.000 forintot

Magyarcsernyén, Kisoroszon és Nagykikindán szombaton osztották ki a Rákóczi Szövetség ösztöndíjait

Magyarcsernyén a helyi közösség épületében szombaton adták át a helybeli Petőfi Sándor Általános Iskola és a tóbai kihelyezett tagozat tizenegy magyar ajkú elsősének a tízezer forintos ösztöndíjakat. Házigazdaként dr. Tóth László, a magyarcsernyei helyi közösség elnöke köszöntötte a Rákóczi Szövetség képviselőjét, Mészáros Kiss Tibort, az MNT képviseletében Bacsik Lőrinc Natáliát, a tóbai helyi közösség elnökét, Balázs Dezsőt, valamint a szülőket és a diákokat.

A Magyar Nemzeti Tanácsot Bacsik Lőrinc Natália képviselte, aki kiemelte, hogy a mostani elsős diákok már harmadszor gyűltek össze átvenni az MNT és a Rákóczi Szövetség ajándékait.

– Tavaly óvodás korukban a gyermekek megkapták az ajándék mesekönyveket és az egy tábla csokoládét, augusztus végén az iskolatáskákat és a beiskolázási csomagot, most pedig a tízezer forintos ösztöndíjat. A Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség ezekkel a figyelmességekkel szeretné motiválni és ösztönözni a szülőket, hogy gyermekeiket továbbra is magyar nyelven taníttassák – emelte ki az MNT képviselője.

A Rákóczi Szövetséget Mészáros Kiss Tibor, a szövetség csókai ifjúsági szervezetének vezetője képviselte, aki szintén magyar nyelvű továbbtanulásra buzdította a gyermekeket és szüleiket. Kiemelte azt is, hogy szombaton nemcsak Magyarcsernyén járt.

– Ma Nagykikindán hat, Kisoroszon három, Magyarcsernyén pedig a tóbai diákokkal együtt tizenegy ösztöndíjat osztottam ki – mesélte Mészáros Kiss Tibor.

A gyermekek kisebb alkalmi műsorral köszönték meg a Rákóczi Szövetség ösztöndíját.