2024. április 25., csütörtök
ZENTAGUNARAS

Zentagunarason járt a Télapó

Jól sikerült az Armida jótékonysági akciója

A zentagunarasi Armida Nőszervezet az idén is elvitte a Télapót a zentagunarasi gyerekeknek. A falu központjában lévő adventi koszorúnál osztották ki a szervezet által összegyűjtött ajándékokat, amit a Télapó adott át a gyerekeknek. Kádár Krisztina, az Armida koordinátora arról számolt be lapunknak, hogy jól sikerült a gyűjtési akció, és sok csomagot tudtak kiosztani.

Zentagunarason 160 gyermek kapott ajándékot

Zentagunarason 160 gyermek kapott ajándékot

– Az Armida a helyi gyerekeket lepte meg télapócsomaggal, 10 éves korig. Az idén kb. 160 csomagot osztottunk ki a legkisebbeknek, amit gyűjtési akció előzött meg. Két héten keresztül a piacokon tartottunk gyűjtést, és a falu lakosai nagyon sok mindent hoztak: gyümölcsöt, édességet, kisebb játékokat, sapkát, sálat és más kisebb dolgokat. Az idén nagyon sok édességet kaptunk, a szaloncukor a legnépszerűbb, abból kaptuk a legtöbbet. Sok embertől kaptunk pénzt is, azt különböző játékokra fordítottuk, amik még hiányoztak a csomagokból – számolt be Kádár, majd arról is szólt, hogy az akciót már régóta megszervezik, de mostani formájában csak második alkalommal. A jelenlegi forma azért jobb, mert így sok kis gyereknek tudnak ajándékot adni, és a lurkók találkozhatnak a Télapóval is.

A koordinátor végezetül arról is beszámolt, hogy szervezetük az idén már nem tart további rendezvényt. A jövő évet hagyományos disznóvágással szeretnék kezdeni, ami a járvány előtti időben igen népszerű volt.