2024. április 24., szerda

Ismét aktívak a gyermektánccsoportok

Telt házas népzenei műsort tartottak Temerinben

A Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szervezésében szombaton este tartották meg a Luca, Luca, kitty-kotty elnevezésű évzáró népzenei műsort a színházteremben. A járványhelyzet miatt a hagyományosan Luca-nap utáni legközelebbi szombaton megrendezendő műsor tavaly elmaradt, így a temerini közönség számára valóságos felüdülést jelentett az egyesület néptánccsoportjainak, zenekarainak és kórusainak idei fellépése.

Varga Flórián, a Szirmai Károly MME elnöke elmondta, hogy a járványhelyzet nehezítette a próbák megtartását, viszont nagy örömükre szolgált, hogy szeptembertől újraindultak a gyermektánccsoportok.
– Ennek köszönhetően a mostani fellépés során három csoport mutatkozhatott be, különösen sok óvodás lépett fel, izgatottan várták az eseményt. A táncosokat a Berbence zenekar kísérte, továbbá a Dalárda férfikórusunk is fellépett. A gyermek-citerazenekarunk is jól fejlődik, reméljük, hogy közülük kerülnek ki a jövő énekesei és citerásai is – mondta az egyesület elnöke.

Hozzátette, felemelő volt látni, amint sok kisgyermek és fiatal is részese az eseménynek.
A táncosok népviseletének beszerzését a Csoóri Sándor Alap tette lehetővé, emellett az eseményt többek között Temerin önkormányzata, a Magyar Nemzeti Tanács és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség is támogatta.