2024. április 25., csütörtök

Másfél milliárd dináros büdzsé

Elfogadták a jövő évi költségvetési tervezetet Óbecsén

Az óbecsei községi képviselő-testület mai ülésén a képviselők elfogadták a 2022-es évre vonatkozó költségvetési-tervezetet. Óbecse község jövő évi költségvetése 1.543.601.000,00 dinár. Dragan Tošić, Óbecse község polgármestere elmondta, hogy a költségvetést valószínűleg már februárban módosítják majd, ugyanis az önkormányzat az év eleji pályázatokon minden bizonnyal nyerni fog. 2022-ben több nagy beruházás is várható a község területén.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

– Amit biztosan látni lehet majd, az a gyorsforgalmi út építésének a megkezdése, ami májusban, júniusban kezdődik majd Óbecse község területén. A másik nagy beruházás a péterrévei, bácsföldvári és óbecsei szennyvízhálózat és víztisztítók kiépítése, aminek az értéke 45 millió euró. A Sever Đurkić Általános Iskola felújítására is jóváhagyták a támogatást szeptemberben, októberben, úgyhogy januárban, februárban a közberuházási irodában alá fogjuk írni az előkészített szerződést – nyilatkozta Tošić.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői támogatták a 2022-es évre vonatkozó költségvetési-tervezetet.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

– Ami a kiadásokat illeti, vannak olyan tételek, amelyeket lehetett volna másképp is átcsoportosítani. Az, hogy az egészségügyre általában kisebb összeget különítenek el, mint a sporttevékenységekre, annak egyik fő oka, hogy az egészségügy a köztársasági költségvetésből kapja a pénzeszközök java részét. Ami az infrastrukturális fejlesztéseket illeti, vannak kisebb és nagyobb tervek, például játszóterek kiépítése és felújítása, tervdokumentációk elkészítése, például egy körforgalom kiépítése a Péterrévei úton. Természetesen nem jut mindenre lehetőség, a költségvetés véges. Vannak olyan utcák Óbecsén és Péterrévén is, amelyek még mindig nincsenek leaszfaltozva, de a tervek szerint tartományi és köztársasági pályázati támogatásokkal ezeket a problémákat is megoldjuk majd – közölte dr. Molnár Viktor, a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei községi szervezetének elnöke.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

A községi-képviselő testület 19. ülésén elfogadták többek között a helyi kommunális illetékekről szóló határozat módosításáról szóló határozatot, a tartózkodási illetékekről szóló határozat módosításáról szóló határozatot, Óbecse község Ifjúsági Tanácsának megalakításáról szóló határozat módosításáról szóló határozatot és az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény alapszabályának módosításáról és bővítéséről szóló alapszabályhoz való jóváhagyás megadásáról szóló határozatot.

Az ülés kezdetén az Óbecsei alakuló cserkészcsapat átadta a Betlehemi Békelángot a községi képviselő-testület elnökének.