2024. március 29., péntek

Téli forgatag Péterrévén

Karácsonyi vásárt tartottak a faluban

Kirakodóvásár, gyermekprogramok és színes kulturális program várta vasárnap az érdeklődőket Péterrévén, ahol első alkalommal tartották meg a Téli forgatag elnevezésű vásárt. A rendezvényt a péterrévei helyi közösség és a helyi Falunkért Ifjúsági Csoport közösen szervezte meg.

– A téli vásárt tavaly szerettük volna először megtartani, de a járvány miatt sajnos nem volt rá lehetőség. A rendezvény mindenkié, hiszen a falu apraja-nagyja kivette részét a szervezésből. Ez egy próba valójában, biztosan vannak hibák, biztosan van min javítani, de úgy gondolom, a látogatók számán jól látszik, hogy volt igény erre a rendezvényre, amely szeretnénk, ha hagyománnyá nőné ki magát – mondta Szabó Attila, a Falunkért Ifjúsági Csoport elnöke.

– A rendezvényt azzal a céllal szerveztük meg, hogy összehozzuk a falu népét, hogy találkozzunk, barátkozzunk, hiszen a pandémia miatt elég jól eltávolodtunk egymástól – nyilatkozta Németh Imre, a péterrévei helyi közösség tanácsának elnöke.

A Téli forgatag elnevezésű rendezvényen kulturális programmal is készültek a szervezők, ugyanis felléptek a helyi Tisza Mente Közművelődési és Népművészeti Egyesület és a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör tagjai, az iskola- és az asszonykórus, valamint a helyi tamburazenekar is.

– A péterrévei Mindenszentek plébánián működő betlehemes csoport is fellépett a Téli forgatag keretein belül. Az idén 24 gyermekkel készítettük el a betlehemes pásztorjátékot, és a járványhelyzet miatt most nem a színházteremben, hanem itt a szabadtéren nézhették meg az érdeklődők ezt – mondta Kulcsár Sarolta, az Örömhír Hirdetői Péterréve betlehemes csoport vezetője.

A téli vásáron mintegy húsz helyi kiállító mutatta be termékeit.

– Lézervágással és gravírozással készítek külöféle dísztárgyakat, kulcstartókat, de póló- és bögrenyomtatással is foglalkozok. Vállalkozásomat tavaly indítottam a Prosperitati Alapítvány támogatásának köszönhetően. Először állítok ki, eddig főleg csak rendelésre készítettem dolgokat – mondta Horváth László.

A rendezvényt Óbecse község, Óbecse község Turisztikai Szervezete és Óbecse község Ifjúsági Irodája támogatta.