2024. április 19., péntek

Örömhír

Advent a topolyai plébánián, a tájházban

Az adventi hangulat megerősítésére hagyományteremtő céllal a topolyai katolikus plébánia a Sarlós Boldogasszony- templom előtt adventi vásárral egybekötött jótékonysági jellegű találkozót szervezett szombaton. A szentmise kezdetén meggyújtották az adventi koszorú negyedik gyertyáját, majd a szertartást követően, melyet Szakály József plébános celebrált, a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ betlehemezői is megérkeztek a templom előtti térre. A Hétmező énekegyüttes mezőségi karácsonyi dalokat énekelt, majd a Csiripiszli táncegyüttes betlehemezett, végül pedig a Cirkalom táncegyüttes és a Csiripiszli táncegyüttes előadásában elhangzott a Mennyből az angyal kezdetű karácsonyi ének. A Kodály tagságának fellépése után forró teával és forralt borral látták vendégül a polgárokat.

Vasárnap adventi harmonika-hangverseny színhelye volt a topolyai Sarlós Boldogasszony-templom, a Jubileumi harmonika-zenekar, a Magyarkanizsai Harmonikatanárok Egyesülete közreműködésével.

A karácsonyi készülődés jegyében a betlehemezők ma is hozzák az örömhírt a kis Jézus születéséről Topolyán, ma zárul ugyanis a Szent Mihálytól karácsonyig elnevezésű rendezvénysorozat a tájházban. Délelőtt 10 órától mézeskalácsot díszítenek, 14 órakor feldíszítik a koronafát, a tájház karácsonyfáját, 15 órakor a Csiripiszli gyermekcsoportjának betlehemezésére várják az érdeklődőket, ezt követően pedig meggyújtják a szabadtéri adventi koszorún a negyedik gyertyát, a szeretet fényét.