2024. április 20., szombat

Fontos a külhoni magyarok támogatása

Közéleti beszélgetést tartottak Óbecsén a közelgő magyarországi választásokról

Szombaton az óbecsei Than Emlékházban 2022 – A sorsdöntő választás címmel Szentesi Zöldi László (Magyar Demokrata), Dezse Balázs (Pesti TV) és Bohár Dániel (Pesti TV) közéleti beszélgetést tartottak a jövő évi magyarországi választásokról és a magyarországi politikai helyzetről. Szentesi Zöldi László újságíró, a Magyar Demokrata Magyarországon megjelenő országos politikai hetilap főmunkatársa elmondta, hogy a határon túli magyarok a legutóbbi választáson megmutatták, hogy fontos a véleményük, hiszen a jelenlegi magyarországi kormány kétharmada kifejezetten a külhoni magyarság miatt lehetséges.

– A jövő évi választásnak a tétje minden magyar számára az, hogy egy nemzeti felfogású Magyarország sikertörténete folytatódik-e a következő években. Sikerül-e magyarként megtartani a Kárpát-medencét a magyarok lakta részeken vagy pedig egy olyan globalista erőtérbe kerülünk, ahonnan a családokat, a nemzeteket valamiképpen háttérbe próbálják szorítani és ez riasztó, mert jelenleg a politikai-gazdasági hatalom nagyrésze azoknak a globalistáknak a kezében van, akik ezt fontosnak tartják.  Én egy ilyenfajta küzdelmet érzékelek – nyilatkozta Szentesi.

Kiss Igor, az óbecsei községi képviselő-testület elnöke elmondta, hogy  a 2022-es év a választások éve lesz, hiszen a vajdasági magyarok, legalább is azok, akik kettős állampolgársággal rendelkeznek, jövőre hét alkalommal járulhatnak a szavazóurnák elé. Az elmúlt napokban a Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái Vajdaság-szerte, és így Óbecsén is ellátogattak a polgárokhoz és választási regisztrációra buzdították és segítették őket.

– Az, hogy immár harmadszor tudunk majd szavazni magyarországi választásokon, egyrészről még mindig úgy éljük meg, mint lelki elégtételt Trianon után száz évvel, másrészről meg vagyunk győződve arról, hogy mi egy picit jobban érezzük, milyen fontos az, hogy Magyarországon, Budapesten egy nemzetben gondolkodó, egy családban és egy Istenben hívő kormány legyen, hisz pontosan látjuk, hogy ez mit jelent gazdaságilag, nemzetileg, mit jelent a kultúrában és az oktatásban. Talán nem sértek meg senkit sem, ha azt mondom, hogy mi, vajdasági magyarok vagyunk talán a legnagyobb haszonélvezői ennek a lassan 12 éve regnáló konzervatív, keresztény, jobboldali Orbán-kormánynak – nyilatkozta az óbecsei községi képviselő-testület elnöke.

– A 2022-es magyarországi választás sorsdöntő választás lesz az összmagyarság életében. Mi is meg kell, hogy szerezzük magunknak azt az önbizalmat és azt a bátorságot, azt a hitet, hogy a mi szavazatunk, a mi döntésünk igenis számít valamit és ha már ennek az egységes magyar nemzetnek a részei vagyunk, akkor nem csak azt a kérdést kell feltennünk, hogy miben segített nekünk Magyarország, hanem kötelesek vagyunk feltenni azt a kérdést is, hogy mi hogyan tudunk segíteni Magyarországnak – közölte Szerda Balázs, a községi tanács művelődéssel és civil szervezetekkel megbízott tagja.