2024. április 19., péntek

Tapasztalat az elméleti tudás mellé

A legjobb hallgatók számára támogatják a tartományi intézményekben folyó szakmai gyakorlatot

A tartományi kormány idén tíz kimagosló átlaggal rendelkező hallgató számára biztosít szakmai gyakorlatot az egyetem befejezése után. A munkatapasztalattal nem rendelkező fiatalok 12 hónapon keresztül vehetnek részt fizetett szakmai gyakorlaton az általuk válsztott tartományi intézményben, melyet a tartományi kormány támogat. A megállapodásról szóló szerződéseket pénteken Igor Mirović tartományi kormányfő adta át a fiataloknak.

– A legjobb osztályzattal végzett egyetemi hallgatók, akik az elmúlt években igyekeztek kiemelkedő eredményeket elérni, lehetőséget kapnak a tartomány által alapított intézményekben munkatapsztalatot szerezni. Úgy vélem, ez a programunk tükrözi gondoskodásunkat a fiatalok iránt – mondta Igor Mirović.

A tartományi kormány 20 millió dinárt különített el a projektre, amely a Tartományi Gazdasági és Turisztikai Titkárság, az egyetemi karok és az Országos Foglalkoztatási Szolgálat támogatásával valósul meg. Az ösztöndíjasok havi 60 000 dinárt kapnak.

– Azt szeretnénk, ha jól képzett, kiváló szakemberek válnának belőlük, valamint támogatni szeretnénk a  tehetségüket. Terveink szerint minden évben megvalósítjuk ezt a programot, hogy hozzájáruljunk a fiatalok itthonmaradásához – hangsúlyozta a tartományi kormányfő.

Korhecz Réka az Újvidéki Egyetem Közgazdasági Karán fejezte be az alapképzést, jelenleg mesterszakos hallgató.

– Számomra ez a támogatás azért fontos, mert a teoretikus tudás mellett megtanulhatom a szakma gyakorlati részét is. Ez fontos, mivel manapság az egyetemi képzések nem tudják biztosítani azt a gyakorlati tudást, ami a való életben szükséges – mondta Réka, aki a szabadkai Gerontológiai Központ pénzügyi részlegén fog tevékenykedni.

Az eseményen részt vett Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár, valamint Snežana Sedlar, a Tartományi Foglalkoztatási Szolgálat igazgatója.