2024. március 29., péntek

Karácsonyi kavalkád Zentán

Vasárnaptól öt napon át várja a látogatókat

Zenta Fő terén december 19-én, vasárnap nyitja meg kapuit a Karácsonyi kavalkád ünnepi vásár. A rendezvény egészen december 23-áig, csütörtökig mindennap 16 és 21 óra között koncertekkel, betlehemi játékokkal, kézművesvásárral, vendéglősök által kínált édességekkel, kürtőskaláccsal, mézes pálinkával, forralt borral, forralt sörrel és lovaskocsikázási lehetőséggel várja a vásárolni, kikapcsolódni vágyókat.
A rendezvénysorozat első napján, vagyis vasárnap a kézműves-kiállítás mellett 16 órától jótékonysági futást rendez a Tiszavirág Kajakklub és a zentai Vöröskereszt, 18 órakor a Fő téren meggyújtják Zenta adventi koszorúján a negyedik gyertyát, majd 19 órától a zenepavilonban a Zentai Fúvószenekar koncertjével zárul a kavalkád első napja.

December 20-án, hétfőn 17 órától a kevi Móra István Magyar Művelődési Egyesület Szélforgók csoportja lép fel, 18 órától a szenttamási betlehemezők következnek, 18.30-tól az úgyszintén szenttamási Csalogány énekcsoport mutatkozik be, és Ágota & Endre akusztikus koncertjével ér véget a második nap. December 21-én, kedden 17 órától a zentagunarasi Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület Pimpimpáré című produkciójával kezdődik a kavalkád harmadik napja, utána Luca-napi szokásokat mutatnak be. 18 órától a csantavéri betlehemezők játéka következik, majd a Jingle Jazz akusztikus koncertjével zárul a nap.

December 22-én, szerdán 17 órától a törökkanizsai, 18 órától a zentai betlehemesek lépnek fel, utánuk Oliver & Kids akusztikus koncertje következik. December 23-án, csütörtökön 17 órától a péterrévei betlehemezők, 18 órától a zentai Délibáb Magyar Művelődési Egyesület tagjai lépnek fel, őket Ágota & Endre akusztikus koncertje követi, 19.30-tól pedig a Szt. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tűzzsonglőrjeinek a fellépése bűvöli el a jelenlévőket, és zárja egyben az idei karácsonyváró rendezvénysorozatot.
A rendezvény fő szervezője Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete, a támogatója pedig Zenta Község Önkormányzata.