2024. április 25., csütörtök

Minden gyermek számít

Télapócsomagot kaptak a hátrányos helyzetű gyermekek Óbecsén

Az Óbecsei Gyermekbarátok Egyesülete húsz éve foglalkozik aktívan a gyermekek oktatásával és a mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű gyermekek segítésével. A már hagyományossá vált csomagosztás idén a járványügyi helyzet miatt különleges körülmények között valósult meg, a gyermekek kisebb csoportokra osztva vehették át a Télapó ajándékcsomagját az újfalusi Fekete Mátyás Otthonban.

– Idén összesen 294 csomagot osztunk szét a szegény sorsú gyermekeknek Óbecse község területén. Egyesületünk heti egy alkalommal egész napos foglalkozásokat tart a gyermekek számára. Első körben azokat a gyermekeket ajándékozzuk meg, akik rendszeresen jártak a foglalkozásokra, nem hiányoztak az iskolából, esetleg dolgoznak – nyilatkozta Šormaz Izabella, az Óbecsei Gyermekbarátok Egyesületének elnöke.

A jótékonysági akciót az I. helyi közösség, a III. helyi közösség, az óbecsei Max Dance tánccsoport, Óbecse község polgárai és egy németországi polgári csoport támogatta.

– Mivel Óbecse község többi részéhez viszonyítva a harmadik helyi közösségben van a legtöbb hátrányos helyzetű családból származó gyermek, úgy gondoltuk, tartozunk az Óbecsei Gyermekbarátok Egyesületének annyival, hogy támogatjuk őket ebben a jótékonysági akcióban. Egyébként is jó az együttműködés közöttünk. A III. helyi közösség negyven csomagot állított össze, amelyek főleg édességet tartalmaznak – mondta Szerda András, az óbecsei III. helyi közösség tanácsának alelnöke.

A fogyatékkal élő gyermekeknek és a távolabbi lakhellyel rendelkezőknek az egyesület házhoz viszi majd az ajándékcsomagokat.