2024. március 28., csütörtök

Év végi ünnepség

Alkalmi ünnepséget tartott Kishegyes Község Rokkantnyugdíjas-egyesülete – Tevékenységeiket nagyban befolyásolja a járványhelyzet

Kishegyes Község Rokkantnyugdíjas-egyesülete szerdán ünnepelte a rokkantak napját. Ez alkalomból fogadást tartottak a kishegyesi tűzoltóotthon nagytermében az egyesület tagsága számára. Az eseményen tiszteletét tette Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere és a községi vezetőség több tagja. Az esemény kapcsán Balaton Erzsébet, az egyesület elnöke elmondta lapunknak, hogy az egyesület minden tagját meghívták az eseményre, de sokan nem tudtak elmenni, mert betegeskednek.

– Egyesületünk tagjai nagyon örültek a meghívásnak és annak, hogy végre történik valami, mert a járvány miatt az idén sem igazán tudtunk programokat szervezni. Ennek ellenére még mindig több történés volt, mint tavaly, amikor a Covid miatt minden eseményről le kellett mondanunk. Idén három előadást is szerveztünk, az egyik a Covidról szólt, a másik a környezetvédelemről, a harmadik pedig a tagtoborzásról. Az utolsón arra buzdítottuk a jelenlévőket, hogy még több tagot toborozzanak az egyesületbe. A tagtoborzás egyébként igen sikeres volt az idén, ugyanis 23 új taggal bővült az egyesületünk, valamint 11 támogató taggal. Támogató tagok lehetnek azok a személyek, akik rokkantaknak számítanak, de nem tartoznak bele a munkahelyi rokkant kategóriába. Ezúton is szeretném felhívni azok figyelmét, akik valamilyen formában rokkantak vagy ágyban fekvők, hogy jelentkezzenek egyesületünkbe – mondta el Balaton.

Balaton Erzsébet üdvözli az összejövetel résztvevőit

Balaton Erzsébet üdvözli az összejövetel résztvevőit

Az egyesület további tervei kapcsán az elnök elsősorban annak a reményének adott hangot, hogy jövőre már enyhülni fog a járványhelyzet. Egyesületük tagságát beteg emberek alkotják, akik nagyon ki vannak szolgáltatva a járványhelyzetnek, és ez nagymértékben befolyásolja az egyesület munkáját – fogalmazott.

– Ha kicsit visszaszorul a járványhelyzet, akkor még több programot tudunk szervezni. Amit nagyon össze szeretnénk hozni, az egy kirándulás, mivel tagjainknak ilyen jellegű élményben még nem volt részük. A polgármester azt mondta, hogy támogat bennünket ebben, csak pályáznunk kell az önkormányzatnál. A jövő évben több pénzre fogunk pályázni, mert szeretnénk különböző versenyekre menni, és reményeink szerint mi is tudunk majd szervezni – számolt be Balaton, végezetül hozzáfűzte, hogy az egyesület mostani összejövetelét támogatta Kishegyes község önkormányzata, a Big Chick húsipari vállalat és Tóth Mihály.