2024. március 29., péntek

Ismét fellépnek a zenedés diákok

Az adai Bartók Béla Zeneiskolában az idei tanévben 154 diák tanul, akik az első félévben ismét jelenléti oktatásban vettek részt, bemutathatták hangszeres tudásukat a szüleiknek a nyílt órákon, és a többségük fellép a december 20-ai tanévzáró hangversenyen az adai színházteremben. Bács Annamária zenedeigazgató elmondta, nagyon boldogok voltak, hogy a zeneiskolában az egész félévet jelenléti oktatásban tudták lebonyolítani, nyílt órákat tarthattak, valamint tematikus zenei estet is rendeztek a tartományi oktatási titkárság támogatásával.

– A gyerekek többször elmondták, hogy mennyire boldogok, hiszen végre újra jöhetnek a zeneiskolába, és találkozhatnak a tanárokkal, a barátaikkal. Egészen más az, amikor együtt énekelnek és muzsikálnak, és nem csak a kamerán keresztül látják egymást. A szülőknek is örömöt szereztünk azzal, hogy a nyílt órákat végre élőben tudták követni, itt lehettek, nem kellett felvételről visszanézni a fellépést, és megtapsolhatták csemetéiket. A gyerekek sikerélménye, a szülők büszkesége a mi sikerünk és büszkeségünk is – magyarázta Bács Annamária.

– November 18-án megrendeztük a Klasszikus zenei estet is. Az elmúlt években már hetedik alkalommal szerveztünk tematikus zenei estet a tartományi oktatási titkárság támogatásával. Nagyon hálásak vagyunk a titkárságnak, hogy évről évre támogatja ezt a projektumot. Most 38 000 dinárt kaptunk erre a célra, amiből megvalósítottuk a rendezvényt. Igaz, hogy ezt online tettük, mert akkor éppen olyan volta helyzet, hogy kockázatosnak tartottuk, hogy nagy közönség előtt rendezzük meg. Ennek ellenére a gyerekek nagyon élvezték, és örömmel várják már a következő tematikus zenei estet. Előttünk áll még a december 20-ai félévzáró koncert, amit élőben fogunk megtartani az adai színházteremben. Ezen szinte az összes kisdiák fellép énekkel vagy hangszeres zenével. Továbbá a Télapó is meglátogatja őket, és egy csekély ajándék jut minden gyereknek. Nagyon fontos a tanévzáró koncert, amit hiányoltak a szülők, a diákok és a kollégák is, hiszen ez bejáródott és közkedvelt rendezvénynek számít a zeneiskolában. Lényeges, hogy egy időszak végét ünnepélyesen lezárjuk, majd elmegyünk egy kicsit pihenni, és utána újult erővel kezdtünk neki a második félévnek – nyilatkozta a zeneiskola igazgatója.