2024. április 19., péntek
BÁCSKOSSUTHFALVA

Advent Bácskossuthfalván

Betlehem, feldíszített fenyő és adventi naptár a központban

Az idén is adventi-karácsonyi hangulatba öltöztette az Írisz Virágkedvelők és Környezetvédők Egyesülete Bácskossuthfalva központját. Hatalmas adventi koszorú, adventi naptár és betlehem kivilágított látványa melegítheti fel a napközben és este a helyi közösség épülete mellett elhaladók lelkét. Emellett ünnepi dekorációba öltöztetett a csapat több fát is, valamint a kezdeményezésükre megmozdultak az óvodások, a kisiskolások, az Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézet védencei, mint ahogy több civil szervezet képviselője is, hogy hozzájáruljanak a település központjának hangulatosabbá tételéhez. Vasárnap 16 órakor pedig „fellobban” a köztéri adventi koszorú negyedik gyertyáján is a láng – tudtuk meg Dávid Kornéliától, az Írisz elnök asszonyától.

– Az első két évben szalmabálákkal oldottuk meg a koszorú alapját, az idén viszont köszönettel tartozunk a Sila Kft.-nek, amely egy fémszerkezetet ajándékozott erre a célra részünkre, pontosabban a falu közösségének. Emellett a helyi közösség közreműködésével sikerült megoldani a koszorú éjjeli, elektromos kivilágítását. Hogy az első adventre minden készen állhasson, tizenkét íriszes vett részt a munkálkodásban. Ezt megelőzően felkérést kaptunk a helyi közösségtől, hogy készítsük elő a Csubela Ferenc tiszteletére leleplezett emléktábla ünnepségéhez a Karcag utca érintett szakaszát. A virágosítás-parkosítás alkalmával igyekeztünk nemzeti színeinkben gondolkodni a növényzetet kiválogatva – mesélte az elnök asszony, és elmondta azt is, hogy a falu központja, parkjainak több helyszíne mellett a Rekreációs Központ külterét is igyekeztek kellemessé, ünnepélyesebbé varázsolni. Továbbá a főút menti fatörzsekre csipkeimitációt helyeztek ki, amit előzőleg műhelymunka keretében készítettek el székházukban.

Dávid Kornélia hozzátette, hogy karácsony, újév tájékán kicsit lazítanak, de január második felétől már „felveszik a kesztyűt”, folytatják a munkát, időről időre valamilyen újdonsággal előrukkolva kellemesebbé, szebbé varázsolják falujuk köztereit. Vízkereszt után tervezik majd lebontani a karácsonyi dekorációt, hogy valamilyen más jellegűvel felváltva tegyék otthonosabbá Bácskossuthfalva központját.