2024. március 29., péntek

A sertésfarm végre elhagyja Temerint

A polgárok elérték céljukat, de a szennyezés következményeire figyelmeztetnek

Úgy tűnik, elérték céljukat azok a polgárok, környezetvédelmi aktivisták, akik évek óta harcolnak azért, hogy a temerini sertésfarmot költöztessék el – közli a 021 hírportál. 

A Temerin Agrar farm miatt évek óta tiltakoznak a polgárok. Több intézményhez, a többi között bírósághoz is fordultak az aktivisták, hogy költöztessék el a létesítményt, hogy végre megszűnhessenek a szörnyű bűz, és a vele járó más környezetvédelmi problémák.

A hatalom legutóbb azt ígérte, hogy december 20-áig a létesítményt ki kell üríteni. Végül a legutóbbi hírek szerint a gazdaságnak helyet adó ingatlan tulajdonosa értesítette a polgárokat, hogy a területről december 10-én kiköltöztették a farmot, mivel a bérlő eleget tett a kéréseknek, és beleegyezett abba, hogy a lakott területről egy másik helyre helyezze át a létesítményt.

A környezetvédelmi aktivisták azonban a korábbi tapasztalataik miatt mégis fenntartással kezelik ezeket a híreket. Arra figyelmeztetnek, hogy el kell távolítani azokat a csatornacsöveket is, amelyek az állati ürülék elvezetésére szolgáltak, és amelyek eltávolítását az illetékes felügyelőség még négy éve rendelte el, a kivitelezésre pedig három napos határidőt adott, azonban a szóban forgó elemek még mindig a helyükön vannak, az illetékesek részéről pedig nem érkezik reakció az ügy kapcsán.