2024. március 28., csütörtök

Olivér a második szülinapját ünnepli

A kisfiú önállóan tud ülni, egyre erősebb

Pál Gajódi Olivér a második születésnapját ünnepli. December 17-én, azaz holnap lesz a nagy nap, amikor a kisfiú tortáján már két gyertya fog égni. Két gyertya jelzi azt a sok-sok törekvést, küzdelmet, szívbéli vágyat, amit Olivér szülei megtapasztaltak fiuk születése óta.
Emlékszem, egy évvel ezelőtt még javában szerveződtek a jótékonysági akciók -- folyamatosan arról szóltak a tudósítások, hogy gyarapszik a pénz az SMA beteg gyermek számláján. Aztán szinte robbanásszerűen, megtörtént amit mind vártunk: az év első örömhíre a 2,3 millió euró összegyűjtése volt. Ezzel a kisfiú eljutott a budapesti Bethesda Gyermekkórházba, ahol megkapta a Zolgensma génterápiát. Orvosai még hetekig megfigyelés alatt tartották, s amikor mindent rendben találtak, jöhetett a következő állomás a kicsi életében: a gyógytornázás.
Olivér szülei, Tímea és József mindent megtesznek annak érdekében, hogy gyermekük fejlődjön, s biztonságban legyen.

A nap huszonnégy órájában vele vannak, figyelik, gondozzák őt, s ugrásszerűen reagálnak, ha baj van, ha menteni kell a kicsi életét. A fáradhatatlan apuka és anyuka most születésnapi ünnepséget szervez: lesz torta, lufik, ajándékok, és mosolygó családtagok. Mindenki örül, hiszen elmondható, hogy a bajmoki kisfiú szépen fejlődik a génterápia felvétele óta: szinte önállóan lélegzik, s végre megy az is, ami eddig nem sikerült neki: Olivér gyönyörűen ül a kiságyban, s habár még megtámasztja őt egy ülőkorzett, tartásából kitűnik, hogy egyre erősebb.

Kedves Olivér, nagyon boldog születésnapot és jó egészséget kíván neked a Magyar Szó szerkesztősége és olvasói! Csak így tovább: gyógyulj meg mihamarabb!