2024. április 20., szombat

Adni nemes gesztus

A magyarcsernyei községben jótékonysági karácsonyi vásárokat szerveznek

Magyarcsernye község jótékonykodó csapata, a Zrak svetlosti az elkövetkező időszakban jótékonysági vásárokat szervez több gyermek számára, akik betegek, és pénzügyi segítségre van szükségük a kezelésük, gyógyulásuk érdekében. A karácsonyi ünnepkört kihasználva a kínálat leginkább ünnepi dekorációkból, kopogtatókból, asztaldíszekből, tartós süteményekből, egyéb ajándéktárgyakból, könyvekből, játékokból fog állni – tudtuk meg Keri Katarinától, a csapat tagjától, aki mesélt arról is, hogy mikor, hol és kik számára szervezik meg a vásárokat. Az első vásárukat ma 8 órai kezdettel tartják meg Klárin (Radojevo) a kultúrotthon előtt, a požarevaci Petra Žurkić megsegítésére, aki koraszülöttként jött a világra, majd 5 hónapos korában cerebrális parézist, tehát gyermekkori agyi eredetű bénulást állapítottak meg nála.

– December 18-án szintén reggel 8 órától Szerbcsernyén szervezünk vásárt a piactéren a leskovaci Anastazija Janaćković megsegítésére, akinél 5 éves korában agydaganatot diagnosztizáltak. December 21-én Vojvoda Stepán a kultúrotthonban délután 4 órától az eleméri Zlatan Orsićon próbálunk segíteni, aki 1996-ban született, és 2011-ben egy súlyos autóbaleset következtében 3 hónapig kómában volt. Ő még mindig küzd. December 22-én a magyarcsernyei piactéren reggel 8 órától Vuk Lojković számára gyűjtünk, aki 2009-ben született, és nála is cerebrális parézist, tehát gyermekkori agyi eredetű bénulást állapítottak meg. Az utolsó idénre tervezett vásárt a nagybecskereki Vukašin Đurin családjának a megsegítésére szervezzük Aleksandrovón a piactéren, december 26-án reggel 8 órától. Ő 2019-ben született, és sajnos nagyon sokféle betegséggel küzd, de a legfontosabb megemlíteni, hogy ő is cerebrális parézissel és epilepsziával küzd – mondta a szervező.

Katarina azt is elmondta, hogy aki szeretne még segíteni ezeken a gyermekeken, megteheti.

– Egy-egy sms vagy befizetés sokat számít ezeknek a gyermekeknek. Ami az elérhetőségeket illeti, a budihuman.rs oldalon mindenkinek utána lehet keresni, a számlaszámok és az sms-számok nyilvánosak, bárki számára elérhetőek. Bárkinek, aki csak szeretne segíteni – zárta gondolatait Katarina.