2024. április 18., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Gálázott a City

A profi labdarúgásban időnként látni olyan mérkőzéseket, amikor az erősebb gárda egy félidő alatt „elintézi” riválisát, majd – esetenként a nemzetközi vagy kupameccsre gondolva – a második játékrészben már egy fokkal pihenősebbre veszi a dolgot. Nem ezt a taktikát követte a Manchester City, amely a Premier League hétközi fordulójának nyitómeccsén kedd este hét gólt szórt a Leeds kapujába. Pep Guardiola fiainak sikere már a nagyszünetben biztos volt Foden, Grealish és De Bruyne gólja után, ám a henger a folytatásban sem állt meg, Mahrez, De Bruyne jó húszméteres bombája, illetve Stones és Ake igazi klasszikus kiütéssé tette a találkozót.

Nem osztozott ilyen igazságosan a találatokon a Bayern, amely Gnabry mesterhármasával és Lewandowski duplájával ünnepelt Stuttgartban.

Angol bajnokság, a 17. fordulóban: Norwich–Aston Villa 0:2, Manchester City–Leeds 7:0. Az élcsoport: Manchester City 41, Liverpool (–1) 37, Chelsea (–1) 36 pont stb. Német bajnokság, a 16. fordulóban: Stuttgart–Bayern 0:5, Bielefeld–Bochum 2:0, Mainz–Hertha 4:0, Wolfsburg–Köln 2:3. Az élcsoport: Bayern 40, Borussia (D) (–1) 31, Leverkusen (–1) 27 pont stb.