2024. április 19., péntek
KREATÍV PERCEK – SEGÍT A LAKBERENDEZŐ!

Pasirezidencia

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

A felújítandó házban a nagyfiúnak volt már szobája, de természetesen ezt a helyiséget is az átalakítás során szemügyre vettük. A szoba méretét tekintve igen nagy, ezért elfér benne egy háló és egy saját nappali rész is, ahol a fiú tudja fogadni a saját vendégeit, elrejtve őket a szülők figyelő tekintete elől.
Jelképesen kétfelé osztottuk tehát a helyiséget, egyik felébe került a franciaágy, éjjeliszekrénnyel. A szemközti fal mellé helyeztük el a kis dolgozósarkot, hiszen a szoba lakója még egyetemre jár.

A szoba másik felét a nappali rész foglalja el. Ide egy okkersárga sarokkanapét terveztem, kis kávézóasztallal. A falat a kanapé színével harmonizáló dizájntapétával vontuk be. A sarokülővel szemben elhelyezett médiafal szépen betölti a falat. Egy nagy tükröt is beterveztünk a szobába, bár a ruhásszekrény egy külön, közös gardróbhelyiségben található. A mennyezetre gipszkarton álmennyezetet terveztem, hangulatvilágítással.

A ruhásszekrényben mind a két oldalon zárt gardróbszekrények futnak, amelyekbe a család minden tagja elhelyezheti minden ruhadarabját. A gardróbhelyiségbe a közös nappaliból lehet bejutni.
A szoba hangulata bár egyedi és dizájnos, mégis kifejezetten illik a lakás többi részéhez, amit már az előző számokban bemutattam.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.