2024. április 24., szerda

Bemutatkozás és tagtoborzó

Évadnyitó a muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben

Az egyesület műkedvelőinek a bemutatkozása és az új tagok toborzása volt a legfőbb célja a muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitó műsorának, amit szombaton este 15. alkalommal tartottak meg az egyesület színháztermében.

A műsorban minden korosztály fellépett, a legkisebbektől a szép korúakig, a népdalcsoporttól a néptáncosokig, a citerásoktól és a mesemondóktól a színjátszókig.

– Az elmúlt évad igen nehéz volt, a tavalyi év szinte teljesen kiesett a járványhelyzet miatt, az idei évet is az év közepe táján kezdhettük a próbákkal és a tájolással. Szerencsénkre azért a második félévben sűrűek a rendezvények, és számításom szerint decemberben legalább hét rendezvényre kerül majd sor. Vagy vendégül látunk valakit, vagy művelődési egyesületünk egy-egy szakcsoportja lép fel. Remélem, hogy a következő években ennél sokkal jobb feltételekkel tudunk dolgozni. Ugyancsak remélem, hogy a művelődési egyesületünk új tagokkal fog bővülni. Minél több fiatalt, de középkorút is szívesen látunk új tagként – mondta Dobó József, az egyesület elnöke.

Huszta Gizella az egyesület Vass Lajos- és Bodor Anikó-díjas vegyes kórusának a tagja, aki nem hagy ki egyetlen próbát, sem fellépést. A több éven keresztül kifejtett munkáját az egyesület Aranyplakettjével díjazták.

– 2009 óta dolgozok a művelődési egyesületben, és nagyon jól éreztem magamat. Azért jöttem, hogy kikapcsolódás legyen a számomra, ami sikerült. Még meglepetés is ért, mert a plakettre egyáltalán nem számítottam, nem vártam – mondta a díjazott.

Az egyesületben két tánccsoport működik 2015 óta, mindkettőt Süveg Hilda vezeti. Mint mondja, a legkisebbek lelkesen gyakorolnak, megvan a szülők támogatása is. Viszont 13-14 éves kortól sokan abbahagyják a néptáncot.

– A kisebbek, a 3–7 év közötti gyerekek Harmatcsöpp tánccsoportja 14 tagot számlál, itt elsősök és óvodás korosztályú gyerekek vannak. A nagyobb tánccsoportnak pedig öt középiskolás és öt felnőtt tagja van – hallottuk a tánccsoportok vezetőjétől.

A muzslyai műkedvelők remélik, hogy az előttük álló évadban már folyamatosak lesznek a próbák, és pótolhatják mindazt, amit a járványhelyzet miatt nem valósíthattak meg. Abban is bíznak, hogy a fiatalok minél tovább az egyesületükben maradnak.