2024. április 25., csütörtök

A legértékesebb ajándék

A Vöröskereszt szabadkai szervezete a Szabadkai Közkórház transzfúziós osztályával együttműködve a hétvégén véradási akciót szervezett. A Humánus karácsony nevet viselő rendezvény keretében 76 polgár adott vért. Az ajándékozás havában ajándékozd a legértékesebbet, a vért – jelmondattal meghirdetett akcióról Sebők Zsolt, a szabadkai Vöröskereszt szakmunkatársa nyilatkozott lapunknak.
– Az akciót sikeresnek mondhatjuk, mivel 95 potenciális véradó jelent meg, és közülük 76-an tudtak vért adni. A többiek egészségi állapota ezt nem tette lehetővé. Heten most adtak először vért. A véradók között több olyan polgár is volt, akik korábban rendszeresen, de huzamosabb ideje nem adtak vért és most újra éltek ezzel a lehetőséggel – mondta Sebők Zsolt.
Az akció jó hangulatban zajlott, a véradók gyermekei a Télapóval is találkozhattak. A gyermekek bevonásának oktató jellege van, ugyanis ily módon szeretnék velük megismertetni a jótékonykodást, hogy felnőttkorukban maguk is véradók legyenek.
A Humánus karácsony partnere a Méhecske Méhészegyesület volt, amely mézes reggelivel köszönte meg a véradók önzetlenségét.