2024. április 20., szombat

Györe Adalaide-ben kezd

Közzétették az új teniszidény első versenyhetének benevezési listáit. A férfiak mezőnyében a sorozat január 1-jén Sydney-ben az ATP-kupával indul, és a legjobbak zömmel ott szerepelnek. Két nappal később, egyformán Adaleide-ben és Melbourne-ben kezdődnek az első ATP- és WTA-tornák. Adelaide-ben nevezett Györe László és Fucsovics Márton is.

Dél-Ausztrália állam legnagyobb városában az első két kiemelt Gaël Monfils és Karen Hacsanov, s nevezett Miomir Kecmanović is. Melbourne-ben Nadal, Opelka, Dimitrov, Harris az első négy kiemelt. A volt világelső spanyol tehát esetleg visszavághat a dél-afrikai Lloyd Harrisnak az augusztusban Washingtonban elszenvedett vereségért, ami egyben a több mint négy hónapos kényszerpihenő előtti utolsó meccs is volt. Adelaide-ben az 500-as női torna nagyon erős összetételű lesz, hisz a 7. helyezett Anett Kontaveit kivételével indul a teljes top 10 és még Kenin, Szvitolina, Azarenka, Gauff, Kvitová és Fernandez is. A melbourne-i 250-es tornán Pavljucsenkova, Oszaka, Pegula, Raducanu, Halep és Mertens játszik, a selejtezőre pedig Bondár és Udvardy is nevezett.

A héten Limoges-ban játszanak 125-ös tornát, amelyen Nina Stojanović az 1. fordulóban a 21 éves holland Daniela Vismanével kezd.

Elhunyt Manolo Santana

Elhunyt a nyílt korszak előtti időszak leghíresebb spanyol teniszezője, a négy Grand Slamet nyert Manuel Martínez Santana. A 84. évében járt Santanát Nadal után minden idők legjobb spanyol teniszezőjének tartják, akit 1965-ben, noha akkor már három Grand Slamet is nyert, a Davis-kupában aratott váratlan diadal tett nemzeti hőssé, majd hírnevét fokozta, hogy a következő évben a Wimbledont is megnyerte, noha füvön nem szeretett játszani. Tőle ered a mondás, amit később sokan mások is használtak, hogy a fű csak a teheneknek jó. Annak a két teniszezőnek az egyike – az ausztrál Lleyton Hewitt a másik –, akik wimbledoni diadaluk után a következő évben az 1. fordulóban estek ki.