2024. április 18., csütörtök
EURÓPAI KUPAPOROND

Botrány és újrasorsolás

Az UEFA svájci székhelyén, Nyonban ma kisorsolták a három európai klubtorna egyenes kieséses szakaszának első körös párharcait.

Az események viszont nem voltak annyira egyszerűek, mint ez a mondat, hiszen a szervezet ismert sorsoló-arca, Giorgio Marchetti az Atlético Madrid nevének kiejtése után kijelentette, a csapat a csoportellenfél Liverpool és a többi spanyol klub mellett a Manchester Uniteddel sem találkozhat. A sportdiplomata semmiféle magyarázatot nem fűzött ehhez, de a döbbent csend után folytatódott a lebonyolítás, ám az internetes fórumok hamarosan felrobbantak, és rövidesen kiderült, hogy a közfelháborodásra reagálva az UEFA újabb sorsolást jelentett be, amelynek az eredménye már véglegesnek tekinthető. Ebben kétségkívül a PSG–Real Madrid párharc a sláger, a sors fintora pedig, hogy az Atlético és a Manchester United egymást kapta.

Az első BL-mérkőzéseket február 15–16-án, a visszavágókat március 8–9-én rendezik. Az El-ben a csoportmásodikak és a BL-csoportharmadikak játszanak párharcokat a nyolcaddöntőbe kerülésért, a csoportgyőztesek az első körben pihennek. A Kl-ben az El-hez hasonló a rendszer, a csoportelsők azonnal a nyolcaddöntőbe jutottak, a másodikok pedig az El-csoportharmadikokkal játszanak a nyolcaddöntőért. Az El-ben és a Kl-ben már a 17-ei első meccs után egy héttel, 24-én megrendezik a visszavágókat. A párharcokban a második csapat játssza otthon a visszavágót. Az egyetlen szerb érintett, a Partizan a prágai Spartával mérkőzik majd a KL-nyolcaddöntőért, a Crvena zvezda az El-ben ellenfélre vár.

Párosítások, nyolcaddöntő, BL: Salzburg–Bayern, Sporting–Manchester City, Benfica–Ajax, Chelsea–Lille, Atlético Madrid–Manchester United, Villarreal–Juventus, Inter–Liverpool, PSG–Real Madrid. El, 1/16: Atalanta–Olimpiakosz, Barcelona–Napoli, Borussia (D)–Rangers, Porto–Lazio, Leipzig–Real Sociedad, Sheriff–Braga, Sevilla–Dinamo (Z), Zenit–Betis. Kl, 1/16: Marseille–Karabag, PSV–Maccabi (T. A.), Fenerbahce–Slavia (P), Midtjylland–PAOK, Leicester–Randers, Celtic–Bodo/Glimt, Sparta (P)–Partizan, Rapid (B)–Tottenham/Vitesse.