2024. április 26., péntek
XXV. NŐI VILÁGBAJNOKSÁG

Búcsú jó szájízzel

A biztos kiesés tudatában a csoport harmadik helye volt a tét Magyarország és Dél-Korea találkozóján a női vb középdöntőjének utolsó fordulójában.

A komolyabb teljesítménykényszer nélküli mérkőzésen a magyar csapat fokozatosan egyre jobban játszott, 8:8-nál engedte utoljára egyenlíteni az ellenfelet, az első félidő végén már három góllal vezetett, a másodikban sikerült ezt egészen tizenegyig feltornázni, a lefújáskor pedig hétgólos lett a különbség. A mezőny legeredményesebb játékosa Háfra Noémi volt, aki tíz kísérletéből nyolcszor talált be a kapuba, utólag pedig bizakodóan nyilatkozott a csapat jövője kapcsán, elmondása szerint ezzel a fiatal felállással hosszú távra is lehet tervezni, csak több tapasztalatra és a nagy tornák jelentette terhelés jobb kezelésére van szükség.

A magyar válogatott a III. csoportot a harmadik helyen zárta, az új lebonyolítási rend szerint helyosztókat az itt kiesők között már nem rendeznek, hanem a többi csoportharmadikkal való összevetés nyomán alakul ki a végső pozíciójuk. Ez – az esti Szerbia–Szlovénia mérkőzés eredményének függvényében – a 10. vagy a 11. helyet jelenti Golovin Vlagyimir együttesének, aki sikertelennek könyvelte el a világbajnoki szereplést, hiszen célként előzetesen a legjobb nyolcba való bekerülést tűzte ki. Eközben a csoportelsőségről döntő találkozón Dánia igazi mészárlást rendezett, kétszer annyi gólt dobva, mint a németek, miközben Althea Reinhardt 62 százalékos hatékonysággal védve 23 lövést hárított. Kedden az egyenes kieséses szakasszal a versenyben maradt csapatok ráfordulnak a vasárnapi döntőhöz vezető végjátékra.

Háfra formája hullámzó volt a tornán (Fotó: MTI)

Háfra formája hullámzó volt a tornán (Fotó: MTI)

Eredmények, III. csoport: Kongó–Csehország 21:24 (11:11), Dél-Korea–Magyarország 28:35 (13:17), Dánia–Németország 32:16 (13:8). A csoport végeredménye: Dánia 10, Németország 8, Magyarország 6, Dél-Korea 4, Csehország 2, Kongó 0 pont. IV. csoport: Argentína–Japán 27:31 (14:15), Ausztria–Horvátország 27:23 (12:13), Spanyolország–Brazília 27:24 (12:10). A csoport végeredménye: Spanyolország 10, Brazília 8, Japán 6, Ausztria, Horvátország és Argentína 2 pont.