2024. március 28., csütörtök

Problémák a hó miatt Szerbia területén

Az úttisztító közalkalmazottak a prioritások szerint tisztítják az utakat, és elmondásuk szerint a legtöbb főútvonal esetében nincs fennakadás a közlekedésben. 

Szerbiában lassú a forgalom, bár a csapadék intenzitása csökkent – közölte ma délelőtt a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség. Pavle Pavlović, a Belgrádi utak munkatársa elmondta, hogy a főváros összes elsőrendű útját megtisztították, és most a másodrendű utakról takarítják el a havat. Elmondása szerint a Belgrádi utak csapatai mintegy 1900 kilométernyi útszakaszt tisztítottak meg a főváros területén, és folytatják a munkát.

A tömegközlekedési titkárság illetékesei az N1-nek elmondták, hogy a fővárosban előfordulnak közlekedési problémák a 13-as tömegközlekedési vonalon. A Szerbia Útjai közvállalat közölte, vannak olyan útszakaszok, amelyek havasak. Az erős havazás miatt több ezer fogyasztó maradt áram nélkül. A Nova.rs jelentése szerint Obrenovacon döntés született az iskolai tanítás teljes felfüggesztéséről az áram- és fűtési problémák miatt.

Belgrádban a Kostolačka utcában csőtörés miatt felborult egy kamion. A jármű alatt beszakadt az aszfalt. Az incidens során senki sem sérült meg – tudósít az N1. Az egyik szemtanú szerint a csőben még tegnapi nap folyamán keletkezett kár.

– Hívtuk az illetékeseket, hogy zárják el a vizet. Senki nem jött és megtörtént, ami megtörtént, két helyen beszivárgott a víz, nagy károk keletkeztek – tette hozzá a szemtanú.

Az említett utcában munkálatok folynak.