2024. április 19., péntek

Mezőőrök szolgálatban

Egy évre szóló szerződést írt alá pénteken Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere az Alarm Systems Kft. igazgatójával, Predrag Đikanovićtyal a mezőőri szolgáltatás biztosítására. Szolgáltatásuk fontossága az elmúlt időszakban is megmutatkozott, erről számolt be egy helyi termelő, Nagy Klára is. Elmondása szerint többször vették igénybe a mezőőrség szolgáltatásait. Hereföldjükön birkák legeltek, melyek nagy károkat okoztak, és ekkor fordultak panasszal először az önkormányzathoz, majd gyors lépésként meg is jelentek a mezőőrök. De nem ez volt az egyetlen eset az idén, ugyanis a vaddisznók is garázdálkodtak, amire a vadászok mellett a mezőőrök is hatásosan reagáltak.

A biztonsági cég igazgatója örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy őket bízták meg a mezőőrszolgálattal.

– Vállalatunk számára ez egy nagyon fontos szerződés a mezőgazdasági termelők miatt. A dolgozóink folyamatosan a terepen lesznek, és arra törekszünk, hogy mi, az önkormányzat és legfőképp a termelők elégedettek legyenek.

Fejsztámer Róbert elmondta, hogy kétmillió dináros szerződést kötöttek pénteken.

– 2006 óta nagyon sokféle rendszert alkalmaztak a mezőőrszolgálat terén. Volt, amikor a mi szakmunkatársaink végezték ezt a feladatot, szolgáltatásként is szerződtünk, ámbár olyan is előfordult, hogy egyáltalán nem volt mezőőrszolgálat. A lakossági és a termelői visszajelzések alapján azonban láttuk, hogy erre bizony nagy az igény mind a tizenhárom településünkön. Amellett, hogy a mezőgazdasági területeket szemmel tartják, Horgos és Martonos esetében a közbiztonság érzetének javítása szempontjából is jelentős szerepet töltenek be – magyarázta a polgármester.