2024. április 25., csütörtök

A turizmus újraindulására összpontosítanak

Képzés Zentán a helyi vendéglátóhelyek és szálláshelyek tulajdonosainak

Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság támogatásával képzéssorozatot indított a turizmussal foglalkozó helyi vállalkozóknak. A zentai szolgáltatók a turizmusban nevet viselő program első állomására szerdán került sor a zentai Anna Panzióban, ahol a községben tevékenykedő vendéglátóhelyek képviselői, illetve a község idegenforgalmát kiegészítő szolgáltatók vettek részt. A második részét jövő szerdán tartják, és akkor a szálláshelyek tulajdonosait várják majd.

Laskovity Kornél, az idegenforgalmi szervezet igazgatója kifejtette, a képzés célja, hogy a turisztikai szakértők és az ágazattal foglalkozó egyetemi tanárok tájékoztassák a vállalkozókat a legfrissebb idegenforgalmi trendekről, hogy ők utána az elhangzottakat alkalmazva fejlesszék vállalkozásukat. Rámutatott arra, hogy ez a program azért is jó, mert a résztvevői átláthatóbb képet kapnak arról, hogyan fejlesszék ki, illetve gondolják tovább saját turisztikai terméküket, elsajátíthatják az üzleti kommunikáció alapjait, végül pedig útmutatót kapnak ahhoz, hogyan építhetnek maguknak saját brandet.

– A koronavírus-járvány miatt talán úgy tűnik, hogy rossz időben szerveztük meg, ugyanakkor azt érezzük, hogy most van az az időszak, amikor felkészülhetünk a pandémia utáni időkre, az újrakezdésre. Fontosnak tartjuk, hogy az elméleti és a gyakorlati képzés mellett a résztvevők között partnerségi kapcsolat is kialakulhat, hiszen a szakma képviselői együtt vesznek részt az összejövetelen, így eszmecsere kezdődhet közöttük, ugyanis csak összefogással lehet turisztikai célponttá válni.

Laskovity Kornél mellett Sztantiy Szebasztián, a község gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tagja köszöntötte az egybegyűlteket. A tanácstag a szervezőknek megköszönte, hogy megrendezték a képzéssorozatot, a jelen lévő vendéglátósoknak pedig az ideinél és a tavalyinál jobb és sikeresebb új évet kívánt.
A szerdai esemény résztvevői megismerkedhettek a turizmusban és az idegenforgalomban dívó legújabb trendekkel, ugyanakkor szó volt a vendéglátáson, illetve a turizmuson belüli termékfejlesztésről.

A szerdai képzésen a vendéglátóhelyek képviselői és a község idegenforgalmát kiegészítő szolgáltatók vettek részt

A szerdai képzésen a vendéglátóhelyek képviselői és a község idegenforgalmát kiegészítő szolgáltatók vettek részt

A résztvevők között volt Bővíz Szilárd, a Zentai Interkulturális Központ vezetője, aki elmondta, hogy a kezdetekben a gyermekek és saját maguk szórakoztatása, nevelése végett alapították meg egyesületüket, de miután a szervezethez csatlakoztak képzőművészek, fafaragók, kézművesek, kiszélesítették a tevékenységüket kézművestáborok és ezek kísérőrendezvényeinek megszervezésével. A jövőben ezt a tevékenységet szeretnék továbbfejleszteni, ehhez viszont képzésekre van szükségük, ezért jöttek el a községi idegenforgalmi szervezet által szervezett összejövetelre.