2024. április 25., csütörtök

Hívogat az iskola

Az óbecsei Zdravko Gložanski Általános Iskola hétfőn nyílt nappal várta a jövőbeli magyar ajkú elsősöket és szüleiket. Jövő szeptemberben Šormaz Izabella tanítónő osztályába kerülnek majd a leendő kisdiákok.

– Nálunk az osztályok kis létszámúak, iskolánknak ezáltal lehetősége van az individuális oktatásra, ugyanis a mai gyerekek olyanok, hogy szinte mindegyikük sajátos odafigyelést igényel. A Magyar Nemzeti Tanács támogatja iskolánkat. Az elsősök számára külön tantermet alakítottunk ki, amely barátságos hangulatú, és az óvodára hasonlít, hogy minél könnyebb legyen nekik az óvodából való átlépés az iskolai életbe. A nyílt napon különféle interaktív foglalkozásokkal készültünk a leendő kisdiákok számára – nyilatkozta Šormaz Izabella, az óbecsei Zdravko Gložanski Általános Iskola tanítónője.

Hozzátette, hogy a négy óbecsei általános iskola között minden évben folyik a harc az elsősökért. Idén több mint harminc gyerekkel kevesebb indult első osztályba, mint tavaly, ami azt jelenti, hogy egy teljes tagozat eltűnt – mondta a tanítónő.

A foglalkozással párhuzamosan az iskola pszichológusa a szülőknek tartott előadást.

– Kislányunk jövőre indul első osztályba. Mi valójában szeretnénk mindent megnézni, ellátogattunk már a Petőfi Sándor Általános Iskolába és a Sever Đurkić Általános Iskolába is, most pedig ide jöttünk. Meglátjuk, hol jobbak a feltételek, és annak alapján hozzuk majd meg a végleges döntést – mondta Siflis Krisztina szülő.

– Két idősebb fiam van, ők szerb osztályba jártak, a kislányom jövőre indul iskolába, magyar tagozatba íratjuk majd. Azért döntöttünk a Zdravko Gložanski Általános Iskola mellett, mert Šormaz Izabella volt az én tanító nénim is – mondta Parezanović Márta szülő.