2024. április 16., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

A könyörtelen bajorok

Hiába tudta a Xavi vezényelte Barcelona, hogy Münchenben minden bizonnyal nyerniük kell a BL-nyolcaddöntő elérése érdekében, a katalán együttes tehetetlen volt az ismét lehengerlő erőt mutató – már tét nélkül fellépő, biztos csoportelső – Bayern ellen, és 3:0-s hazai győzelem lett a találkozó vége. Már az első bekapott gól (Müller fejese, 34.) előtt romlottak a Barca esélyei, amikor a Benfica Jaremcsuk és Gilberto révén az első félidő közepén gyorsan kétgólos előnyre tett szert a kijevi Dinamo ellen, így a lisszaboni állás fényében már nem csak kérdés volt a győzelmi kényszer. Sané bombája (43.) után még reménytelenebbé vált a Barcelona helyzete, Musiala pedig a 62. percben megpecsételte a vendégek sorsát.

A G csoportban a Salzburg és a Lille győzelemmel harcolta ki a továbbjutást, a H-ban pedig a Chelsea a hosszabbításban bekapott góllal ikszelt Szentpéterváron, így második lett a Juventus mögött. Az erős havazás miatt elhalasztották az Atalanta és a Villarreal meccsét, ami a Manchester United mögötti második helyről döntött az F kvartettben.

Eredmények, a 6. forduló, E csoport: Bayern–Barcelona 3:0, Benfica–Dinamo (K) 2:0. A csoport végeredménye: Bayern 18, Benfica 8, Barcelona 7, Dinamo 1 pont. F csoport: Manchester United–Young Boys 1:1. A sorrend: Manchester United 11, Villarreal (–1) 7, Atalanta (–1) 6, Young Boys 5 pont. G csoport: Wolfsburg–Lille 1:3, Salzburg–Sevilla 1:0. A csoport végeredménye: Lille 11, Salzburg 10, Sevilla 6, Wolfsburg 5 pont. H csoport: Juventus–Malmö 1:0, Zenit–Chelsea 3:3. A csoport végeredménye: Juventus 15, Chelsea 13, Zenit 5, Malmö 1 pont.