2024. április 23., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Őrült befejezés a halálcsoportban

Pályafutása egyik legnehezebb bíráskodásán lehet túl Clement Turpin, aki a Porto és az Atlético Madrid sorsdöntő meccsén fújt kedd este.

A tét a Liverpool mögötti továbbjutóhely volt – amire még a Milannak is volt esélye –, a nagy nyomás miatt pedig sokáig nem is született gól. Griezmann az 56. percben aztán megtörte a jeget, ami után nem sokkal elszabadult a pokol: a feszült hangulatban először a vezető fél soraiból Carrasco kapott piros lapot, miután birkózómeccsre való mozdulattal küldte földre Otaviót, amikor pedig nagy nehezen véget ért a dulakodás, Wendell könyökölte le Cunhát, aminek szintén piros volt a jutalma, így a Porto gyakorlatilag semeddig sem élvezhette az emberelőnyt. A hajrában aztán a gólzsák is kiszakadt, Correa és De Paul két gyors kontra után eldöntötte a találkozót (90. és 90+2., 0:3), a ráadás 6. percében pedig még a becsületgól is összejött a házigazdának Sergio Oliveira tizenegyesével.

Komoly meglepetések nélkül zárult a játéknap többi csoportja. Az A-ban a Leipzig Szoboszlai Dominik nyitógóljának is köszönhetően verte a Cityt a sima Európa-ligás helyért, a C-ben a dortmundiak a Beşiktaş elleni ötössel hiába érték utol pontszámban az Ajaxnál kikapó Sportingot (egymás elleni mérlegben a portugálok jobbak), míg a D-ben a Real Madrid Kroos és Asensio találatával kaparintotta meg az Inter elől a csoportelső helyet.

Eredmények, a 6. forduló, A csoport: Leipzig–Manchester City 2:1, PSG–Club Brugge 4:1. A csoport végeredménye: Manchester City 12, PSG 10, Leipzig 7, Club Brugge 4 pont. B csoport: Milan–Liverpool 1:2, Porto–Atlético Madrid 1:3. A csoport végeredménye: Liverpool 18, Atlético Madrid 7, Porto 5, Milan 4 pont. C csoport: Ajax–Sporting 4:2, Borussia (D)–Beşiktaş 5:0. A csoport végeredménye: Ajax 18, Sporting és Borussia (D) 9, Beşiktaş 0 pont. D csoport: Real Madrid–Inter 2:0, Sahtar–Sheriff 1:1. A csoport végeredménye: Real Madrid 15, Inter 10, Sheriff 7, Sahtar 2 pont.

Carrasco piros lapjánál szabadultak el az indulatok (Fotó: Beta/AP)

Carrasco piros lapjánál szabadultak el az indulatok (Fotó: Beta/AP)