2024. április 24., szerda
XXV. NŐI VILÁGBAJNOKSÁG

Dánia túl nagy falat

A középdöntő első mérkőzésén a magyar válogatottnak kötelező volt a győzelem a dánok ellen, hogy reális eséllyel pályázzon a III. csoport két továbbjutóhelyének egyikére, ám ezek a remények nagyjából csak a mérkőzés első negyedéig éltek.

Magyarország remekül kezdett, 7:4-re is vezetett, ezt azonban hirtelen összeomlás követte, és a szünetre már a dánok fordulhattak 15:11-es előnnyel. „Ott olyan törés következett be, hogy utána nem tudtunk gólt lőni, a védekezésünk pedig szétesett, de fogalmam sincs, hogy miért” – idézte fel a fordulópontot Szöllősi-Zácsik Szandra. A különbség a folytatásban csak tovább nőtt, hamar biztossá vált az északiak győzelme, innentől pedig mindkét kapitány a kísérletezésre fordította a hátralévő időt. A dánok emberhátrányos helyzet nélkül is lehozták a kapust, hogy hét emberrel támadjanak, s már Golovin Vlagyimir sem az alapcsapatot játszatta, így Klujber Katrin sem töltött sok időt a pályán, noha felgyógyult combizomsérüléséből. A kapusteljesítményben is nagy különbség mutatkozott, Althea Reinhardt a lövések 47 százalékát hárította, így a dánok első számú hálóőre, Sandra Toft bevetésére sem volt szükség. 30:19 lett a vége, ugyanúgy 11 gólos vereség, mint amekkorát Németország mért Kongóra. Magyarország így két mérkőzéssel a csoportkör vége előtt kétgyőzelemnyi ponthátrányba került a dánokkal és a németekkel szemben, így már váratlan eredményekre van szüksége, hogy továbbjusson a legjobb nyolc közé.

Eredmények, III. csoport: Csehország–Dél-Korea 26:32 (13:20), Németország–Kongó 29:18 (15:7), Dánia–Magyarország 30:19 (15:11). IV. csoport: Horvátország–Argentína 28:22 (12:14), Brazília–Ausztria 38:31 (15:15), Spanyolország–Japán 28:26 (15:15).